Dopajul, un flagel care zguduie sportul românesc. O atletă româncă a fost depistată pozitiv după Universiada de la Kazan şi riscă ani grei de suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roxana Bîrcă a reprezentat România şi la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012
Roxana Bîrcă a reprezentat România şi la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012

Atletismul românesc este puternic afectat de un nou scandal de dopaj, după ce Roxana Bîrcă, atletă care a câştigat aur pentru România la Universiadă, a fost depistată pozitiv.

Roxana Bîrcă (26 de ani), o mare speranţă a atletismului românesc, a avut o prestaţie excelentă la Universiada de la Kazan, reuşind să câştige medalia de aur în proba de 5.000 de metri. Numai că bucuria nu a ţinut mult, deoarece sportiva legitimată la CSA Steaua a fost depistată pozitiv la un contral doping efectuat după terminarea competiţiei, informează ProSport. În cazul în care specialiştii vor confirma că Bîrcă s-a dopat, aceasta îşi va pierde medalia câştigată la Kazan şi riscă o suspendare drastică din partea WADA (Agenţia Mondială Anti-Doping).

Informaţia a ajuns repede şi la urechile oficialilor COSR. Ioan Dobrescu, secretar general al forului olimpic român, a reacţionat vehement, bătându-i obrazul atletei. „Este o ruşine inimaginabilă. Nu am mai avut un sportiv descoperit dopat la o competiţie de o asemenea anvergură de la Olimpiada de la Sidney. COSR testează de atunci orice sportiv care merge la competiţii sub egida olimpică şi nu înţeleg de ce nu s-a procedat şi acum la fel, cu lotul de la Universiadă. Este o lipsă totală de profesionalism”, a spus Dobrescu.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite