Sud-coreenii se pregătesc de Jocurile Olimpice de iarnă: au desfiinţat cea mai mare piaţă de câine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile sud-coreene au început închiderea celei mai mari pieţe de carne de câine din ţară, aflată la Seongnam, pentru a-şi îmbunătăţi imaginea înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă.

Autorităţile sud-coreene au început închiderea celei mai mari pieţe de carne de câine din ţară, aflată la Seongnam, pentru a-şi îmbunătăţi imaginea înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă care vor avea loc între 9 şi 25 februarie 201, la Pyeonchang, informează The Guardian citat de News.ro.

Coreea de Sud se confruntă cu un val de critici internaţionale faţă de practicile de ucidere a câinilor în vederea consumului uman. Piaţa Moran din Seongnam vinde anual peste 80.000 de câini, morţi sau vii, ceea ce reprezintă o treime din consumul din această ţară. Activiştii pentru drepturile animalelor au arătat că în piaţă câinii sunt ţinuţi în condiţii groaznice, fiind sacrificaţi prin electrocutare, strangulare şi lovire.

Luni, oficalităţile locale au început să dezafecteze piaţa, mutând cuştile cu animale vii şi instalaţiile de măcelărie. Operaţiunile nu se fac însă fără opoziţie. Declaraţi iniţial de acord cu măsura, 22 de vânzători nu mai vor închiderea pieţei şi cer compensaţii pentru faptul că îşi pierd afacerile. Autorităţile locale promit că îi vor susţine financiar pe aceştia să se reorienteze către alt tip de business, iar piaţa va fi refăcută, însă nu pentru comerţul cu carne de câine.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite