Sorana Cîrstea, în cădere liberă: va coborî vertiginos în clasamentul WTA, după un eşec prematur la Montreal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana Cîrstea se află momentan pe locul 36 mondial FOTO Reuters
Sorana Cîrstea se află momentan pe locul 36 mondial FOTO Reuters

Din cauza că a fost eliminată chiar în primul tur al turneului WTA de la Montreal, Sorana Cîrstea va retrograda multe poziţii în clasamentul WTA.

Spre deosebire de Simona Halep, care va deveni curând nr. 2 mondial, Sorana Cîrstea, actualmente pe locul 36 WTA, va coborî vertiginos în această ierarhie din cauza rezultatelor dezamăgitoare din ultima vreme.

Românca, finalistă în 2013 la Montreal (a pierdut finala în faţa Serenei Williams), a fost eliminată în acest an încă din primul tur al turneului canadian. Sorana a cedat în faţa jucătoarei Lucie Safarova, din Cehia, locul 17 WTA, scor 4-6, 2-6 şi nu a putut, astfel, să-şi apere punctele obţinute anul trecut. 

Turneul de la Montreal este de categorie Premier 5 Rogers Cup, fiind recompensat de organizatori cu premii generoase în bani, dar şi cu multe puncte WTA. Eliminarea prematură o pune pe Cîrstea în imposibilitatea de a-şi apăra cele 585 de puncte cucerite în 2013, motiv pentru care românca va retrograda multe poziţii în clasamentul mondial.

Potrivit unor calcule sumare, ea va coborî de pe poziţia 36 până spre locul 80. Deşi a pierdut în primul tur, Sorana va beneficia de un cec în valoare de 7.215 dolari.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite