Simona Halep la Miami. CTP face cronica meciului dintre Halep şi Stephens şi întreabă: „Ce-i cu tine, unchiule?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep a ajuns în semifinalele turneului de la Miami, după ce a demolat-o pe Sloane Stephens, şi va juca împotriva Serenei Williams.

Meciul cu Sloane, disputat azi noapte de Simona Halep la Miami, a fost la discreţia jucătorei noastre, şi o cronică de excepţie a realizat senior editorul Cristian Tudor Popescu, pentru gindul.info.

Surâsul Simonei

"La 6-1 şi 3-0 pentru Simona, puteai să desfaci deja şampania, dacă nu eşti vechi în sportul ăsta perfid numit tenis. Eu sunt, aşa că nu eram deloc liniştit.Acest scor este de multe ori o piatră de poticnire. E momentul în care adversarul îşi spune că, dacă tot pierde, măcar să-şi dea drumul la lovituri. Sloane Stephens a făcut-o, începând cu prima ei execuţie cu adevărat câştigătoare după 40 de minute de joc, o dreaptă cros în zona liberă. În cele 10 ghemuri de până atunci fusese atât de crispată din pricina emoţiei de a juca acasă, că-mi era şi milă de ea. Nu ataca, în schimb se apăra prost, cu o droaie de greşeli neforţate, retururi în burta fileului şi spaţii neacoperite cât un culoar de autostradă. Simona, în schimb, era imperială, agresivă controlat şi precis, taxând-o fără milă pe americancă, cum se lăsa o clipă descoperită.

Şi – noutate! – multe winners cu dreapta, în special cros, mai multe decât cu reverul! Cred că a fost cel mai bun joc cu forehandul pe care l-am văzut la Simona.

4 ghemuri în serie a făcut Stephens, cu noroc şi cu greşelile neforţate ale Simonei, deranjată şi de o schimbare tactică a adversarei: mingi mai lente şi ceva mai înalte, menite să-i rupă ritmul ei de ping-pong, stânga dreapta. La 3-3, Simona a făcut două greşeli din faţă care m-au îngheţat: minge uşoară, avută în mână la 2-3 m de fileu, pe care a trimis-o în plasă şi un voleu drive, cu reverul, iarăşi simplu, de deasupra fileului, aruncat câţiva metri în out. Noroc cu cele 3 mingi puse pe gard de Sloane în ghemul următor...

A venit însă şi clipa în care am respirat uşurat. La 5-4 pentru Stephens, Simona serveşte şi are 40-30, minge de 5-5. Şi greşeşte, un rever în lung de linie ca şi făcut, lovitura ei preferată, o trimite o palmă afară. Mi-am dat doi pumni în fălci. Simona, în schimb, a zâmbit uşor, ca o adiere şi s-a dus să servească mai departe. Parcă mi-ar fi spus: „Ce-i, unchiule, te-ai pierdut cu firea?”. Atunci am fost sigur că va câştiga.

Ultimele lovituri, devastatoare, cu care Simona a făcut punctul final, au fost crosuri cu dreapta. Hotărât lucru, acesta e marele câştig tehnic al Simonei Halep la început de an.

Dar ceea ce mă face mai fericit e psihicul ei în continuare stabil, indiferent de scor. Şi când a condus clar, şi când a fost în pericol să piardă controlul meciului,  a rămas calmă şi concentrată pe jocul ei, fără să-i pese de fluctuaţiile lui Stephens.

Se întâmplă, deci, cum ziceam, lucrul cel mai bun acum pentru Simona, înfruntarea cu Number One, Serena Williams, în semifinale la Miami, Premier Mandatory, pe care sunt sigur că o aşteaptă cu tot sufletul.  „N-am ce pierde, voi încerca tot ce ştiu, voi da tot ce pot în meciul cu ea. Am şansa mea!” a spus Simo, şi o cred.

Urmează un meci mare, haideţi să-l vedem cu toţii, care pe unde om putea! Cu cât vom fi mai mulţi români în faţa televizoarelor, a calculatoarelor, cu atât o ajutăm să învingă!"

Nadia Comăneci a caracterizat meciul Halep - Serena şi a dezvăluit cu cine va ţine

Prima declaraţie a Serenei înaintea meciului cu Halep. Se teme de Simona?

 VIDEO Un punct fabulos reuşit de Halep în meciul cu Stephens şi rezumatul jocului

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite