Simona Halep la Cincinnati. Românca s-a calificat în semifinale, rundă în care va juca împotriva Jelenei Jankovici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep. FOTO AP
Simona Halep. FOTO AP

Simona Halep a reuşit, sâmbătă dimineaţă, să o învingă în pe sportiva Anastasia Pavliucenkova, scor 7-6, 6-2, calificându-se astfel în semifinalele turneului WTA de la Cincinnati.

Primul set a fost echilibrat. Fiecare dintre cele două jucătoare au reuşit câte un break. Anastasia Pavliucenkova (locul 34 WTA) a luat un break încă din startul jocului, dar în game-ul al 8-lea, Halep a egalat situaţia. În tiebreak, romanca a fost mai inspirată şi a câştigat cu 7-3, după o oră şi patru minute de joc

Al doilea set a fost mai uşor pentru Halep care a reuşit mai multe breakuri şi în care numărul greşelilor neforţate a fost mult mai mic. După 39 de minute, românca şi adjudecat setul cu 6-2 şi a câştigat confruntarea cu Anastasia Pavliucenkova.  

Victoriile anterioare ale Simonei Halep au fost pe hard la Dubai (2012), Moscova, Sofia şi Tokyo (2013). În toate aceste partide, Simona a cedat un singur set. 

În semifinale, Halep va juca împotriva sârboicei Jelena Jankovici, locul 25 WTA, care a trecut, în sferturi, de Anna Karolina Schmiedlova din Slovacia, locul 41 WTA, cu scorul de 6-4, 6-2.

În cealaltă semifinală vor evolua americanca Serena Williams, locul 1 WTA, şi ucraineanca Elina Svitolina, locul 20 WTA.

Pentru calificarea în semifinale, românca va primi 120.500 de dolari şi cu 350 de puncte WTA. De asemenea, în cazul în care va ajunge în finală la Cincinnati, Halep va reveni pe locul 2 WTA, depăşind-o pe Maria Şarapova.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite