Schimbare radicală în contractele fotbaliştilor din România. Ce trebuie să facă fiecare jucător de acum înainte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emilian Hulubei, preşedintele AFAN, a dezvăluit că legea sportului s-a modificat considerabil, iar fotbaliştii vor avea cel mai mult de suferit.

Practic, chiar dacă îşi vor primi sau nu salariile din partea patronilor, aceştia tot vor trebui să plătească o treime din bani către bugetul de stat.

"S-a aprobat o ordonanţă de urgenţă care modifică legea sportului. Vor fi în loc de convenţii civile, contracte de activitate sportivă. Acestea vor fi tratate fiscal altfel. Fotbaliştii trebuie să-şi negocieze brutul, iar din el să-şi plătească acele contribuţii către bugetul de stat. Va avea un impact puternic asupra jucătorilor. Trebuie să se înregistreze la fisc cu formularul 070 prin care se vor declara persoane fizice independente. Practic, e ca un PFA. Vor fi nevoiţi să-şi ţină contabilitatea, să facă o declaraţie de venit, iar partea tristă este că vor trebui să plătească o treime din bani chiar dacă încasează sau nu banii de la club" - a spus Emilian Hulubei, preşedintele AFAN, în ecxclusivitate pentru TelekomSport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite