Răzvan Burleanu îi răspunde lui Ionuţ Lupescu: „Nepricepere de începător“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Burleanu
Răzvan Burleanu

Răzvan Burleanu a reacţionat după ce Ionuţ Lupescu, principalul său contracandidat de la alegerile FRF din luna aprilie, a declarat la Telekom Sport că actuala conducere a federaţiei a dat dovadă de un management defectuos, schimbând patru selecţioneri în cei patru ani de mandat.

"Am tot aşteptat, după declaraţiile pe care le-a făcut din postura de invitat al emisiunilor tv, o revenire din partea domnului Ionuţ Lupescu, crezând că va sesiza erorile comise. Nu mi-am închipuit că nu va fi aşa, câtă vreme vorbim de un specialist în zona tehnică, nu?

Spune domnul Lupescu: “4 selecţioneri în 4 ani înseamnă nepricepere şi management defectuos, n-am auzit nicio federaţie din lume să schimbe 4 antrenori în 4 ani”.

Fie şi numai în acelaşi interval de timp la care face referire domnul Lupescu, găsim 5 selecţioneri pentru Olanda: Van Gaal, Hiddink, Blind, Advocaat şi Koeman.

A fost o simplă omisiune?

Argentina a avut 4 selecţioneri: Sabella, Martino, Bauza şi Sampaoli.

Serbia a avut 4 selecţioneri, plus un interimar: Drulovici, Advocaat, Curcici, Muslin şi Krstajici. Ungaria a avut 4 selecţioneri plus un interimar: Pinter, Dardai, Storck, Szelesi, Leekens.

Grecia şi Armenia, la fel.

Italia a avut 3 selecţioneri şi un interimar.

Şi asta doar în intervalul la care se face referire, să nu uităm!

Specialist în zona tehnică? Mda…

Poate specialist în zona de management? Să vedem. Spune domnul Lupescu: “Eu ştiu ce bani intră în Federaţie! 75% din bani vin de la UEFA şi FIFA”. Stop! Eroare fundamentală! Nepricepere de începător!

Singura scuză pe care o are domnul Lupescu e că a rămas înţepenit în vremurile când lucra la FRF. Poate atunci 75% din bani veneau de la UEFA şi FIFA, în contextul în care veniturile din sponsorizări, publicitate şi retail, drepturi tv şi vânzarea de bilete nu aveau valorile pe care administraţia pe care o conduc a reuşit să le obţină.

În 2015, contribuţiile UEFA şi FIFA au reprezentat 21,7% din totalul veniturilor FRF. Adică 3,251 milioane euro din 14,954 milioane euro.

În 2016, contribuţiile UEFA şi FIFA au reprezentat 19,8% din totalul veniturilor FRF. Adică 3,431 milioane euro din 17,288 milioane euro. Dacă luăm în calcul şi contribuţiile excepţionale, datorate calificării României la Euro 2016, ajungem la un procent de 46,2%. Adică 11,931 milioane euro din 25,788 milioane euro.

În 2017, contribuţiile UEFA şi FIFA au reprezentat 27,6% din totalul veniturilor FRF. Adică 4,758 milioane euro din 17,213 milioane euro. Dacă luăm în calcul şi contribuţia excepţională a UEFA de 1 milion de euro, sumă investită în totalitate de FRF în zona de copii şi juniori, ajungem la un procent de 31,6% din totalul veniturilor FRF. Adică 5,758 milioane euro din 18,213 milioane euro.

Ne-am lămurit! Mult zgomot pentru nimic.

Mai buni împreună, mai departe pentru fotbal!" , a scris Răzvan Burleanu pe site-ul său.

Body

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite