Răzvan Burleanu lansează un argument concret în susţinerea candidaturii lui la un nou mandat de preşedinte FRF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Burleanu
Răzvan Burleanu

Actualul preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu, a demontat mitul potrivit căruia e nevoie de un fost mare jucător pentru a face performanţă la nivel de management fotbalistic.

"În acest moment, excluzând România, din 54 de federaţii naţionale la nivel UEFA, 36 sunt conduse de preşedinţi care nu au fost antrenori, arbitri sau fotbalişti profesionişti. Un procent de 67%. Aici regăsim federaţiile din Anglia, Germania, Franţa, Portugalia, Belgia, Elveţia sau Danemarca.

Excluzând România, Grecia şi Serbia (ultimele două nu au numit, încă, un nou secretar general), din 52 de federaţii naţionale, 41 au secretari generali care nu provin din zona tehnică a fotbalului. Un procent de 79%. Practic, din cei 105 conducători la cel mai înalt nivel al federaţiilor europene, preşedinţi şi secretari generali, 72% nu provin din zona tehnică a fotbalului. Să nu mai vorbim de preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin", a scris preşedintele FRF pe siteul său personal.

Burleanu candidează pentru un nou mandat, la alegerile din 18 aprilie, principalul său contracandidat fiind Ionuţ Lupescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite