Rafael Nadal, pentru a 9-a oară campion la Roland Garros! Spaniolul l-a bătut pe Novak Djokovici într-o finală de 4 seturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rafael Nadal FOTO Reuters
Rafael Nadal FOTO Reuters

La o zi după întâlnirea senzaţională dintre Simona Halep şi Maria Şarapova, s-a derulat şi finala masculină a Roland Garrosului. Nadal a devenit, încă o dată, campioan al zgurei.

Novak Djokovici a câştigat primul set al disputei cu Rafael Nadal, însă le-a cedat pe următoarele trei. Scor final Nadal - Djokovici, 3-6, 7-5, 6-2, 6-4.

În urma acestui succes, spaniolul se menţine pe primul loc în clasamentul ATP. În cazul unei înfrângeri, el ar fi fost detronat de jucătorul din Serbia.

Nadal a stabilit un record incredibil, al 9-lea turneu cucerit pe zgura de la Roland Garros. El mai are în palmares Wimbledonul (de două ori), US Open (de două ori) şi Australian Open ( odată)

Jucătorul originar din Mallorca n-a mai pierdut un meci la Roland Garros din 2009, câştigând ultimele 5 turnee consecutiv. 

Rafa Nadal: "Meciurile cu Djokovici sunt provocări enorme pentru mine. Am avut şansa să-l înving azi, ultimele dăţi pierdusem în faţa lui. Este un sentiment nemaipomenit să înving aici, sunt extrem de fericit"
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite