Preşedintele Iohannis şi premierul Cioloş, somaţi să intervină: „Madam Lipă are un program de distrugere“. Atac dur la adresa ministrului Sportului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numirea Elisabetei Lipă în funcţia de Ministru al Tineretului şi Sportului nu e privită cu ochi bună de toată lumea, fosta mare canotoare având destui contestatari.

Unul dintre ei este Harris Wallmen, antrenor al lotului naţional Federaţiei Române de Karate Kyokushin, care lansează acuze dure la adresa ei. "Am zis: odată cu alegerea lui Johannis ca presedinte, mitul sasului harnic si gospodar, imagine construită în sute de ani de sute de mii de înaintaşi de-ai mei, se va duce pe apa Sâmbetei, adică la dracu mai pe româneşte. E un inceput cam straniu pentru un articol legat de segregarea in sport, dar trebuie să pornesc de la rădăcină. Vrem nu vrem, guvernul ăsta amărât de tehnocraţi e guvernul lui Ciolos, omul lui Johannis. Şi e un guvern jalnic din aşa multe puncte de vedere.
O să abordez aici însa doar problema sportului, şi nu e una puţin importanta. Trebuie sa afirm insa din start ca voi fi putin subiectiv, nu pot sa privesc nici macar o poza a doamnei ministru Lipa fara sa am impresia ca imi scade putin coeficientul de inteligenta. Dar am vazut si la justitie propuneri de ministrii tehnocrati saraci cu duhul, deci nu vorbim despre o noutate la sport. Ura inversunata si manifesta a doamnei Lipa pentru sporturile neolimpice, pentru artele martiale e insa unica in peisajul sportului romanesc si deosebit de nociva.
Suntem la finele lui februarie, iar directivele doamnei ministru impiedica toate federatiile de arte martiale sa isi desfasoare activitatea (campionate europene, mondiale, etc) pentru ca domnia sa considera ca artele martiale nu sunt sporturi demne de a fi sustinute prin bugetare, doar canotajul e, si ii dam 64 de miliarde. Comparativ, bugetul tuturor federatiilor de arte martiale e undeva pe la 10 miliarde. Tot comparativ, numarul canotorilor din Romania e pe undeva pe la 200, cu tot cu cei care merg duminica in Herastrau sa se plimbe cu barca de placere, practicantii de arte martiale sunt undeva pe la 500.000. Stiti ce inseamna asta, madam Lipa? Inseamna ca in foarte mare parte gratie artelor martiale pe care le injurati atit si le vreti aruncate in derizoriu, poporul nostru e mai sanatos, copiii nostri nu ajung asa des in spitale sau prin cluburi care iau foc sa se schimbe guverne sa ajungeti dvs. ministru, nivelul de educatie al generatiei tinere creste semnificativ gratie valorilor promovate in dojo-uri, iar toti “prostii” astia care practica arte martiale ajung instructori in cadrul jandarmeriei, al politiei, al tuturor fortelor de ordine. Toate astea la un loc ar costa de sute de ori mai mult de 10 miliarde.
Si care e, doamna Lipa principala functie a sportului, daca ati stiut vreodata, oare obtinerea unei medalii la Olimpiada, sau sanatatea si educatia unui popor intreg? Poate ar trebui sa ii recititi pe grecii antici sa vedeti ce valori promovau.
Ce uita acest stat de drept strimb, parca tot mai strimb, este ca nu poti functiona ca popor, nu poti fi sanatos fara sport, iar o medalie la Olimpiada, cit de importanta e ea privita la televizor, nu ajuta cu nimic cresterea gradului de educatie si civilizatie al unui popor. “Prostii” aia de instructori care isi rup coatele prin sali fara incalzire, “timpitii” aia de parinti care platesc cotizatii ca odraslele lor sa poata practica un sport care le place, “idiotii” aia de sportivi care merg de multe ori pe banii lor la campionate europene cu sacrificii enorme, acestia sunt adevaratii eroi pe care ar trebui sa ii respectati.
Nu am inteles niciodata si nici nu cred ca voi intelege segregatia in sport. De ce un sport e mai valoros decit altul, de ce e necesara impartirea aceasta aberanta in sporturi olimpice si neolimpice. Madam Lipa pare venita insa cu un program bine stabilit: distrugerea a ceea ce inseamna in acest moment sporturi neolimpice, indiferent de popularitatea lor, desfiintarea a ceea ce mii de oameni s-au straduit ani la rindul sa construiasca din aproape nimic. Am distrus industria acestei tari, i-am taiat padurile, i-am ucis vinatul, ce a mai ramas? Pai artele martiale. De ce? Pentru ca in momentul de fata, in Romania artele martiale sunt sportul cel mai popular, sportul cu cei mai multi practicanti, cu cei mai multi sustinatori. Mai multi decit toate sporturile olimpice la un loc, din pacate pentru dvs, madam Lipa.
Pe biroul dvs. se afla inca din toamna trecuta referatul unei fete de 17 ani care a cistigat titlul de campioana europeana de Kyokushin karate la tineret si care in urma acestui rezultat trebuia sa cistige 1500 de lei, conform legii, de care se pare insa ca nu va pasa nici dvs. nici celor care v-au pus in aceasta functie. Dumneavoastra ati afirmat public ca nu mai semnati nici un fel de ordin de premiere pentru artele martiale. Si asa ati si facut. Mi-ar placea sa o priviti in ochi si sa ii spuneti ca rezultatul ei nu valoreaza nimic pentru dvs. Si sunt convins, din nefericire, ca nu ati ezita sa faceti asta.
Pentru noi ea insa e un exemplu, e un exemplu pentru copiii care acum pornesc pe drumul artelor martiale, pentru colegii ei de scoala, pentru toti cei care o privesc si vor sa ajunga la fel ca ea, nu ca ar putea sa faca prea multe cu premiul ala amarit. Continuati pe drumul ilegal pe care va aflati si probabil ca o sa reusiti sa distrugeti tot ceea ce v-ati propus dumneavoastra si cine v-a pus in fruntea acestui minister.

Draga domnule presedinte Johannis, draga domnule Ciolos, din punctul de vedere al strategiei pentru sport, guvernul vostru de tehnocrati e un esec. Opriti dezastrul la care s-a angajat doamna Lipa cit mai e timp, pentru ca altfel, cind o sa cada din barca, si va cadea, o sa va traga pe toti la fund dupa ea", a scris acesta pe contul FRKK.

 Nu mai vedea bine. Motivul bizar pentru care Novak Djokovici a ieşit din turneul de la Dubai

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite