Olăroiu, dezgustat de primirea jenantă de care a avut parte Daum: cum a comentat faptul că neamţul a fost jignit în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Olăroiu
Cosmin Olăroiu

Din momentul în care a aterizat la Bucureşti, noul selecţioner s-a transformat în sacul de box al celor care au, de fapt, ceva cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Iar jignirile aduse lui Daum au fost atât de mari, încât până şi un român, Cosmin Olăroiu, a fost indignat de tratamentul la care a fost supus tehnicianul de 62 de ani.

„Dacă va fi injurat, măcar nu înţelege, e un lucru bun. Probabil, aşa se va întâmpla, că aşa suntem noi. Îţi dai seama cât m-ar fi înjurat pe mine la primul eşec...Noi avem această impresie greşită şi asteptări mai mari decât posibilităţile pe care le avem. Şi nu reuşim să vedem adevărata valoare şi să înţelegem că atâta putem la momentul asta. Ce trebuie să facem ca să mergem mai departe? Ce resurse trebuie să găsim ca să mergem mai departe? Dacă injurăm, e uşor de înjurat, e uşor de analizat“, a afirmat Oli la Dolce Sport.

Întrebat dacă numirea lui Daum pe banca naţionalei e o decizie bună, tehnicianul celor de la Al-Ahli Dubai a oferit un răspuns echilibrat.

„Soluţia bună va fi în momentul în care vom vedea rezultatele şi plusul pe care îl va aduce echipei naţionale. Mi-aş dori ca el să aducă un plus de disciplină de joc, mi-aş dori să aducă puţin din rigurozitatea germană în fotbalul nostru. 

Însă trebuie văzut cât de mult e posibil. Al-Hilal din Arabia Saudită a adus, la un moment dat, un antrenor bun, un neamţ, şi l-au schimbat după o perioadă. Şi discutam cu oamenii de acolo şi îmi spuneau că nu se puteau înţelege cu el pentru că la el era A,B,C şi nu schimba, rămânea mereu A,B şi C. Trebuiau ei să se adapteze la el, lucru care nu s-a întâmplat pentru că el n-a reuşit să se adapteze. Momentul în care schimbi ţara şi lucrezi într-un mediu diferit decât cel din care provii... 

Sunt nişte probleme şi aici depinde foarte mult de abilitatea omului de a se adapta situaţiei, culturii. Fel şi fel de lucruri care se întâmplă în ţara respectivă. Acum sunt unii care reuşesc să se adapteze şi alţii care nu. Trebuie să se întâmple aşa cum spun eu, nu poţi să schimbi mentaliteatea oamenilor pentru că vrei tu“, a declarat Olăroiu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite