Olăroiu a bifat o performanţă, în premieră, de când antrenează în Asia: echipa sa dat lovitura. Rezumatul video

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din 2007 până acum, tehnicianul de 45 de ani a luat 11 trofee în fotbalul arab, însă tot timpul a avut parte de experienţe nefaste într-o singură competiţie. Acum, în sfârşit, a spart gheaţa.

Liga Campionilor Asiei în acest sezon s-a transformat într-un coşmar pentru Cosmin Contra şi o reuşită pentru Cosmin Olăroiu. 

Al-Ahli Dubai (Emirate), formaţia pregătită de Oli, a izbutit calificarea în fazele eliminatorii ale competiţiei, după un meci dramatic cu Teraktor-Sazi (Iran).

În ultima etapă din faza grupelor, Olăroiu ajunsese într-o situaţie aproape imposibilă din cauza unei nedreptăţi, după cum „Adevărul“ a explicat aici. Pentru a obţine calificarea, el avea nevoie de o victorie cu Teraktor-Sazi şi de un pas greşit al uzbecilor de la Nasaf Qarshi. Problema era că Nasaf urma să joace, acasă, cu Al-Ahli Jeddah (Arabia Saudită), care, fiind deja calificată, n-avea nicio motivaţie.

Răsturnare spectaculoasă de scor

Totuşi, pentru Oli, problemele au venit din partea echipei sale. Teraktor-Sazi a condus în Dubai cu 1-0 şi 2-1 şi Al-Ahli (Emirate) părea eliminată.

Numai că elevii lui Olăroiu au întors scorul, cu două goluri înscrise în minutele 78 şi 88, şi au câştigat cu 3-2. Iar în Uzbekistan, Nasaf n-a reuşit decât un 0-0 cu Al-Ahli Jeddah (Arabia Saudită).

Astfel, cele două Al-Ahli au obţinut calificarea, cea din Arabia Saudită din postura de lider, iar trupa lui Olăroiu de pe locul 2.

VEZI REZUMATUL MECIULUI

Prima dată când trece de grupe

Astfel, pentru prima dată de când antrenează în Asia, Olăroiu a reuşit să treacă de grupele Ligii Campionilor Asiei cu echipa sa. 

Iată parcursul românului în ediţiile precedente ale competiţiei:

2009 – A fost demis de la Al-Hilal Riad (Arabia Saudită) de Federaţia Saudită, înainte ca echipa să debuteze în grupele Ligii Campionilor.

2010 – A ratat calificarea din grupe în ultimul minut al ultimului joc, atunci când echipa sa, Al-Sadd (Qatar), a fost egalată de Al-Ahli Dubai (Emirate).

2011 – A plecat de la Al-Sadd (Qatar) înainte ca echipa să debuteze în grupele Ligii Campionilor.

2012 – Echipa sa, Al-Ain (Emirate), n-a fost implicată în Liga Campionilor Asiei.

2013 – Al-Ain (Emirate) s-a clasat pe locul trei din patru şi a ratat calificarea în fazele eliminatorii.

2014 – Al-Ahli Dubai (Emirate) a ratat calificarea în ultima etapă din faza grupelor, pierzând în Qatar, cu Al-Sadd.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite