O muşcătură de Mondiale! „Luis Suarez e instabil emoţional, are nevoie de terapie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luis Suarez a cerut penalty după ce l-a muşcat pe Chiellini, acuzând o lovitură FOTO Reuters
Luis Suarez a cerut penalty după ce l-a muşcat pe Chiellini, acuzând o lovitură FOTO Reuters

Uruguayanul Luis Suarez riscă o suspendare drastică după ce şi-a înfipt incisivii în umărul italianului Chiellini. Poreclit „Canibalul”, atacantul are un istoric al gesturilor necugetate.

Uruguayul s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului Mondial, după victoria cu 1-0 în faţa Italiei, însă, cel mai probabil, va trebui să se descurce fără Luis Suarez în meciul contra Columbiei şi în eventualele partide ulterioare.

Cu puţine momente înainte ca Diego Godin să marcheze golul ce a trimis Uruguayul în optimi, Luis Suarez şi-a lăsat amprenta dentară pe umărul lui Giorgio Chiellini. Arbitrul nu i-a arătat meritatul cartonaş roşu lui Suarez, însă FIFA a anunţat că a deschis o procedură disciplinară împotriva atacantului uruguayan şi a cerut federaţiei de la Montevideo să trimită un punct de vedere oficial.
E de aşteptat ca în zilele următoare, sau chiar astăzi, FIFA să-i aplice o suspendare drastică lui Suarez, care a avut o explicaţie amuzantă pentru necugetatul gest: "Sunt situaţii care se întâmplă pe teren. Am fost unul lângă celălalt în suprafaţa de pedeapsă, m-am sprijinit de umărul lui, şi eu am fost lovit la ochi, dar astfel de lucruri se întâmplă pe teren şi nu trebuie să le dăm prea multă importanţă", a declarat Suarez la postul Canal 10. Chiellini, în schimb, n-a avut chef de glume. "M-a muşcat, este foarte clar, încă mai am urme. Arbitrul trebuia să-i dea cartonaşul roşu şi pentru că a simulat", a declarat fundaşul lui Juventus la postul Rai.

CELE MAI TARI POZE, DUPĂ CE SUAREZ L-A MUŞCAT PE CHIELLINI

 „Cazierul” lui Suarez

„Gogoaşa” servită de Suarez e contrazisă de imaginea cu umărul lui Chiellini, pe care se disting clar urmele incisivilor, dar şi de „antecedentele” lui Luis Suarez. În 2010, pe când evolua la Ajax, el l-a muşcat pe Bakkal într-un meci cu PSV Eindhoven, primind o suspendare de 7 etape din partea federaţiei olandeze. Trei ani mai târziu, din postura de jucător al lui Liverpool, dinţii lui Suarez s-au „ataşat” de braţ.ul lui Branislas Ivanovici, de la Chelsea. Englezii au fost mai drastici cu uruguayanul, care a fost scos din joc pentru 10 meciuri. FIFA ar putea chiar să crească „potul” şi să-l ţină departe de teren pe uruguayan pentru 20 de partide.

"Canibalul" Luis Suarez, desen de Vali Ivan

suarez desen vali ivan

„E instabil emoţional”

Andreas Hniatiuc, psiholog sportiv, a găsit câteva explicaţii pentru comportamentul „canibalic” al lui Luis Suarez. „În momentele de încărcătură psihică,  de tensiune, astfel de gesturi nu pot fi controlate raţional. Suarez e instabil emoţional şi nu face faţă presiunii sau frustrării provocate de rezultatul din teren. Omul ştie că nu e OK ceea ce face, dar e clar că nervii îi cedează foarte uşor şi nu îşi mai poate controla reacţiile. Astfel de lucruri se educă la nivel raţional, prin terapie”, a afirmat Hniatiuc pentru „Adevărul”.

L-a pândit un an pe Chiellini

Interesant este că Luis Suarez şi Giorgio Chiellini au avut un clinci şi la meciul de anul trecut din Cupa Confederaţiilor în care s-au întâlnit Italia şi Uruguay. Şi atunci, fotbalistul sud-american s-a apropiat periculos de aproape de Chiellini, dar n-a reuşit să-l muşte pe italian.

Dacă va fi găsit vinovat, noi tot îl vom apăra pe Suarez. Acesta este Campionatul Mondial, nu moralitate ieftină Oscar Tabarez, antrenor Uruguay

Rasist si simulant

Cele trei muşcături aplicate adversarilor nu sunt singurele pete din „dosarul” unui fotbalist altfel foarte talentat.  În Premier League, uruguayanul a mai primit nouă etape de suspendare după ce a proferat insulte rasiste la adresa francezului Patrice Evra. La finalul meciului Liverpool - Manchester United, din octombrie 2011, Evra a declarat că Suarez i-a adresat "un anumit cuvânt rasist" de cel puţin zece ori. În plus, atacantul e fluierat pe multe stadioane din Anglia pentru că are prostul obicei de a cădea teatral în careu, “cerşind” lovituri de la 11 metri. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite