„Mi-au pus un drog în băutură, iar un coechipier m-a violat“. Noi dezvăluiri despre abuzurile incredibile din sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lumea sportului este zguduită de o serie întreagă de dezvăluiri, care scot la lumină abuzuri sexuale desfăşurate la competiţii.

După cazul gimnastelor din naţionala olimpică a Statelor Unite de la Londra 2012, care au spus că au fost abuzate de medicul echipei, în prezent închis pentru acuzaţii de pedofilie, un alt caz iese la iveală. O anchetă a fost deschisă în Austria după ce o fostă sportivă a spus că a fost violată la vârsta de 16 ani de o persoană din anturajul său sportiv. 

Nicola Spiess-Werdenigg, acum în vârstă de 59 de ani, locul patru în proba de coborare la Jocurile Olimpice de la Innsbruck, din 1976, a declarat pentru presa că a fost violată. ”Aveam 16 ani, doi bărbaţi mi-au pus un drog în băutură, iar unul dintre ei, un coechipier, m-a violat”, a povestit ea. Gestul ei a fost urmat de alte două schioare care au vorbit despre abuzurile sexuale suferite, însă ele au dorit să-şi păstreze anonimatul. 

Spiess-Werdenigg a mai declarat că în anii ’70 în cadrul federaţiei de schi din Austria violenţa sexuală devenise o obişnuinţă şi că agresorii erau antrenori, angajaţi şi colegi. “Era oribil, dar aşa stăteau lucrurile inainte. Am mai auzit de un astfel de caz în 2005”, a afirmat fosta sportivă pentru ”Der Standard”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite