Meciul secolului: Floyd Mayweather vs Manny Pacquiao. Câştigătorul s-a decis la puncte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacquaio vs Mayweather a fost meciul secolului doar lanivel declarativ FOTO Sunt Iulian Anghel, editor Adevărul, şi consider că este penibil să specific sursele fotografiilor
Pacquaio vs Mayweather a fost meciul secolului doar lanivel declarativ FOTO Sunt Iulian Anghel, editor Adevărul, şi consider că este penibil să specific sursele fotografiilor

Meciul secolului din boxul profesionist i-a adus faţă în faţă pe Floyd Mayweather şi Manny Pacquiao, într-un meci cu o reţetă financiară de peste 300 de milioane de dolari.

Cotat ca favorit, graţie experienţei şi alonjei superioare, americanul Mayweather a fost la conducerea meciului doar în prima repriză, când a dat senzaţia că nu va avea probleme în faţa lui PacMan, dar filipinezul a început apoi ofensiva şi s-a aruncat asupra adversarului, încercând să-şi pună în valoare celebra "mitralieră". 

Meciul a fost tensionat şi extrem de tacticizat, având puţine lovituri în plin, pentru că Pacquiao a atacat fără finalitate, iar Mayweather s-a apărat bine, ieşind destul de uşor din corzi. Spre final, în ultimele două runde, Mayweather a redevenit  "jupîn" şi apărut mai proaspăt decât filipinezul care-şi cam epuizase loviturile. 

Decizia arbitrilor i-a fost favorabilă lui Mayweather, care a căştigat la puncte, demonstrând că e cel mai complet boxer al momentului, chiar dacă stilul său nu e tocmai spectaculos. Toţi cei trei arbitri l-au indicat învingător pe Mayweather. El rămâne neînvins bifând cea dea 48-a victorie din cariera sa. Nu va exista nicio revanşă în această partidă.

Scorul oficial a fost 118-110, 116-112, 116-112, specialiştii considerând că Mayweather şi-a adjudecat opt reprize.

image

La finalul meciului, învingătorul a declarat că a fost conştient de faptul că era în avantaj, deoarece loviturile lui Pacquiao şi-au atins rar ţinta, în vreme ce filipinezul a afirmat că a fost convins că el conducea la puncte şi de aceea a oprit ofensiva în ultimele două reprize. Cert e că din punct de vedere al spectacolului, partida a fost departe de ce aştepta publicul de la ea.

180 de milioane de dolari a fost bursa lui Floyd Mayweather la acest meci, în vreme ce Manny Pacquiao a primit 120 de milioane de dolari. Fiscul american va reţine 40% din aceste câştiguri.

Pacquaio a ajuns la a şasea înfrângere din carieră şi mai are de gând să boxeze anul acesta şi la anul. Pentru Floyd acesta a fost penultimul meci din carieră, el mai având în contract o singură dispută, în luna septembrie. Apoi se va retrage, deoarece "boxul nu mă mai bucură". 

Specialiştii americani consideră că altfel ar fi arătat un meci Mayweather - Pacquaio disputat în 2010, atunci când au fost primele negocieri, ambii boxeri fiind acum spre finalul carierei, lucru care s-a văzut pe ring. Deşi învingător, Mayweather a fost huiduit de o parte a publicului, care a taxat stilul său lipsit de spectacol, dar eficient.

Lucian Bute a fost la meci

bute

Americanul a reunit centurile WBA, WBC, WBO şi The Ring la categoria supermijlocie şi a rămas în continuare cel mai puternic boxer indiferent de categorii, fiind lider autoritar în clasamentul ”pound for pound”.

 DECLARAŢII

"Le mulţumesc tuturor pentru această victorie. Manny e un luptător extraordinar, acum am vazut de ce e unul dintre cei mai buni din lume. A avut momente bune, dar am ştiut să mă închid bine. Am făcut ceea ce trebuia. Manny boxează foarte ciudat, aşa că a trebuit să caut soluţii. Tata îmi spunea să atac, dar boxam cu Pacquiao, nu cu oricine, şi de aceea nu l-am ascultat"  Floyd Mayweather, învingător "A fost un meci frumos, credeam că am câştigat. Floyd s-a deplasat foarte mult, atât. L-am lovit de multe ori, dar se deplasează foarte mult şi e greu să-l loveşti. Nu ştiu ce voi face în continuare, deocamdată va urma o vacanţa pentru mine" Manny Pacquiao, învins  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite