Dinamo - Steaua 3-1: „Câinii“ au turbat. Campioana, „sfâşiată“ în „Ştefan cel Mare“. Rădoi, într-o situaţie de necrezut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gnohere a marcat pentru 3-0
Gnohere a marcat pentru 3-0

Gigi Becali a dat pe mâna finului său, probabil, cel mai slab lot al Stelei din ultimii ani şi l-a catalogat ca fiind cel mai bun de după Revoluţie. Rezultatele vorbesc de la sine, iar duminică, bucureştenii au fost umiliţi de marea rivală.

După ce primele 45 de minute au oferit un fotbal săarc, demn de liga a doua, repriza secundă, denumită şi cea a antrenorilor, a fost tranşată de Mircea Rednic.

Asta deoarece, spre deosebire de omologul său de pe banca Stelei, „Puriul“ a şi avut ce băga pe teren pentru a schimba faţa jocului. Gavrilă, introdus primul, a centrat la faza în care Varela a înscris în propria poartă. Apoi, acelaşi Gavrilă i-a aşezat balonul lui Palici pentru 2-0, în timp ce Gnohere a făcut 3-0 la 21 de minute după intrarea sa pe teren.

De partea cealaltă, fără şapte oameni de bază - au lipsit Kharja, Papp, Hamroun, Muniru, Cojocaru, Chipciu şi Tahar din varii motive - Rădoi a fost nevoit să apeleze la Enceanu, Mihalcea şi Onţel, nişte anonimi veniţi de pe bancă.

S-a terminat 3-1, după ce Stanciu a înscris la ultima fază a jocului, însă a fost prea puţin, prea târziu. După patru ani şi jumătate, Dinamo a învins Steaua şi a egalat rivala din Ghencea la puncte în clasament. Roş-albii au urcat pe cinci cu 30 de puncte, în timp ce Steaua stagnează pe trei. Lider e Astra cu 37 de puncte.

CITEŞTE ŞI:

*Gigi „nebunu'“: Becali a analizat dezastrul din derby şi a prezentat concluziile. Primul jucător dat afară

*Rădoi, gest urât după derby: antrenorul neoficial al Stelei poate primi o suspendare de mai multe etape


*Steaua, pusă cu botul pe labe de „câini“: Ţiţi Dumitriu, declaraţii umile după dezastrul din derby. Toate reacţiile

VEZI GOLURILE MECIULUI

------------------------
Min. 90+3 - Scor final: Dinamo - Steaua 3-1

Min. 90+2 - GOOOL STEAUA! Stanciu a marcat din afara careului.

Min. 89 -
Stanciu a nimerit transversala după o lovitură liberă.

Min. 85 - Schimbare la Steaua: a ieşit Guilherme, a intrat Onţel.

Min. 84 - GOOOL DINAMO! A marcat Gnohere.

Min. 79 -
Schimbare la Steaua: a ieşit Filip, a intrat Mihalcea.

Min. 74 - Schimbare la Dinamo: a ieşit Anton, a intrat Van Haaren.

Min. 68 - Schimbare la Steaua: a ieşit Tudorie, a intrat Enceanu.

Min. 67 - GOOOL DINAMO! Palici a marcat din afara careului.

Min. 63 -
Schimbare la Dinamo: a ieşit Essombe, a intrat Gnohere.

Min. 56 - GOOOL DINAMO! Autogol Varela!

Min 53 -
Schimbare la Dinamo: a ieşit Shalaj, a intrat Gavrilă.

Min. 51 - Cea mai mare ocazie a meciului: Adi Popa a trimis pe lângă poartă, după o centrare care provocat haos în careul gazdelor.

Min 46 - A început repriza a doua.

Min 45+1 - Pauzâ: Dinamo - Steaua 0-0

Min. 43 - Moartea pasiunii. Aşa se poate descrie cel mai bine ce s-a întâmplat pe teren în ultimele minute.

Min 35 - Meci anost. Nu se mai joacă nimic

Min. 26 - Cea mai mare şansă de gol pentru Dinamo până acum: Anton a şutat spectaculos de la mare distanţă, iar Niţă a respins.

Min 17 - Breveeld a căzut în careul lui Dinamo, Tudorie a marcat în continuare fazei, însă asistentul semnalase, corect, ofsaid la Breveeld.

Min 10 - Se joacă sub o ploaie torenţială. Deocamdată, Steaua pare că a început un pic mai bine.

Min. 1 - A început meciul.
---------------------------
După marile derby-uri din weekend, disputate pe „Santiago Bernabeu“, „Etihad“ sau „Juventus Stadium“, campionatul românesc îşi expune produsul premium într-un peisaj trist: arena din „Ştefan cel Mare“.

Iar asta după ce „Arena Naţională“ n-a primit avizul pompierilor şi a fost închisă temporar. La ce au ajuns însă Dinamo şi Steaua, parcă locul de disputare al derby-ului din această seară se potriveşte perfect cu nivelul formaţiilor care vor intra pe teren.

Steaua e la şapte puncte de liderul Astra, iar Dinamo e şi mai departe, la zece puncte! În plus, ambele grupări au înregistrat rezultate foarte slabe în ultima perioadă.

Campioana are un succes în ultimele patru etape, iar Dinamo a câştigat un meci din ultimele trei. 

La nivelul lotului, cei doi antrenori se confruntă cu probleme, însă cele ale lui Rădoi sunt de-a dreptul bulversante. Tehnicianul roş-albaştrilor nu se poate baza pe opt fotbalişti din cauza suspendărilor şi a problemelor medicale: Kharja, Papp, Hamroun, Muniru, Cojocaru, Enceanu, Chipciu şi Tahar. La Dinamo, Rednic i-a pierdut pe Matei şi Marc din cauza suspendărilor. 

Echipele de start:

Dinamo Bucureşti: Cerniauskas - Fai, Nedelcearu, Mevlja, S. Filip - Anton, Vojnovici - Shalaj, Palici, Rotariu - Essombe. Antrenor: Mircea Rednic.

Steaua Bucureşti: Fl. Niţă - Râpă, Varela, Toşca, Guilherme - Breeveld, L. Filip - Ad. Popa, N. Stanciu, Tudorie - Tade. Antrenor: Mirel Rădoi

Rămâi pe adevarul.ro pentru a urmări desfăşurarea meciului minut cu minut!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite