Legenda ciclismului extrem, Dave Mirra, a murit la 41 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciclistul american Dave Mirra, unul dintre cei mai titraţi competitori din istoria sporturilor extreme, a fost găsit mort în statul North Carolina în ceea ce pare a fi fost o sinucidere, relatează „The Guardian”.

Trupul neînsufleţit al lui Mirra, în vârstă de 41 de ani, a fost găsit într-un camion. Sportivul era căsătorit şi avea doi copii. Un motiv al aparentei sinucideri nu este cunoscut, deocamdată.

Dave Mirra a câştigat în probele de BMX(ciclism) freestyle 24 de medalii la Jocurile X, cea mai cunoscută competiţie anuală dedicată sporturilor extreme, 14 dintre acestea fiind aur – în ciuda faptului că un accident rutier a fost aproape să-i încheie cariera în 1993.

Americanul a deţinut recordul pentru cele mai multe medalii la Jocurile X până în 2013, atunci când a fost întrecut de skaterul Bob Bornquist. 

Mirra a devenit una dintre cele mai populare figuri din sporturile extreme americane în urma performanţelor sale, şi este creditat cu răspândirea popularităţii BMX-ului freestyle în oraşul Greenville, din North Carolina – denumit „Protown” în cercurile pasionaţilor ciclismului extrem, datorită numărului mare de profesionişti care activează în această zonă.

Americanul a dat şi numele a două jocuri video, „Dave Mirra Freestyle BMX” şi „Dave Mirra Freestyle BMX 2” produse de Z-Axis şi Acclaim şi publicate în 2000, respectiv 2001.

Televiziunea americană ESPN, care produce şi difuzează Jocurile X în Statele Unite, a emis un comunicat în memoria lui Mirra, salutând contribuţia sa la popularizarea sportului:

„Dave Mirra, curajul, determinarea şi talentul tău natural în tot ce ai urmărit a împins lumea sporturilor extreme spre a deveni un loc mai bun. Din partea noastră, de la Jocurile X şi ESPN, salutăm contribuţiile tale”, se arată în comunicat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite