JO 2016: Corina Căprioriu a scăpat printre degete şansa de a câştiga o medalie. România nu se lipeşte de podium

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judoka Corina Căprioriu s-a calificat în semifinalele categoriei de 57 de kilograme, dar a pierdut atât în penultimul act, cât şi disputa pentru bronz.

UPDATE Corina Căprioriu a fost învinsă în disputa pentru medalia de bronz de portugheza Telma Monteiro. Astfel, delegaţia feminină a României a încheiat participarea la JO de la Rio fără medalie.

România mai este reprezentată la judo de Daniel Natea (plus 100 kg, în 12 august).

La ultima ediţie a JO, Londra 2012, România a obţinut două medalii, ambele de argint, prin Alina Dumitru (48 kg) şi Corina Căprioriu (57 kg).

UPDATE. Corina a fost învinsă de Rafela Silva în semifinale şi va lupta pentru medalia de bronz. La finalul celor patru minute regulamentare scorul era alb, 0-0, astfel că s-a trecut la golden score, care a fost favorabil sportivei braziliene, după trei minute şi şase secunde. 

În disputa pentru medalia de bronz, Căprioriu o va întâlni, tot luni seară, pe Telma Monteiro (Portugalia).

UPDATE Corina Căprioriu a trecut prin ippon de Cheng-Ling Lien şi s-a calificat în semifinale la 57 de kilograme! 

Dacă va trece în semifinale de Rafaela Silvia (Brazilia), meci care are loc în jurul orei 22.05, Corina are asigurată o medalie, aur sau argint. Dacă pierde în semifinale, va lupta pentru bronz cu o sportivă venită din recalificări. 

Ştirea iniţială

Corina Căprioriu, vicecampioană olimpică în 2012, a intrat direct în turul doi al categoriei 57 de kilograme, grupa D, fază în care a învins-o pe Nora Gjakova (Kosovo), prin yuko.

În sferturile de finală, Corina Căprioriu se va duela cu Cheng-Ling Lien (Taiwan), partidă programată în jurul orei 18.30, iar învingătoarea se va califica în semifinale.

Semifinalele şi meciurile din recalificări pentru medalia de bronz vor avea loc luni seară, începând cu ora 21.30.

Chiţu şi Ungureanu au fost învinse

Judoka Andreea Chiţu a fost învinsă, duminică, de sportiva braziliană Erika Miranda în prima luptă din recalificări, la categoria 52 de kilograme, ratând astfel calificarea decisivă pentru medalia de bronz. Anterior, în grupa A, Chiţu a trecut de iberica Laura Gomez prin ippon, dar în sferturile de finală a pierdut prin yuko în faţa sportivei italiene Odette Giuffrida.

De asemenea, sâmbătă, în prima zi a competiţiei de judo, Monica Ungureanu a fost eliminată în primul tur al categoriei 48 de kilograme de europeană en-titre, Charline van Snick (Belgia), după nici două minute, prin ippon.

România mai este reprezentată la judo de Daniel Natea (plus 100 kg, în 12 august).

La ultima ediţie a JO, Londra 2012, România a obţinut două medalii, ambele de argint, prin Alina Dumitru (48 kg) şi Corina Căprioriu (57 kg).

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite