INFOGRAFIE Azi se fac jocurile la Roland Garros: opt aşi pentru două cupe. Simona Halep porneşte cu a treia şansă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep e printre cele patru mari favorite la câştigarea turneului de la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului. Şi la băieţi cărţile sunt făcute pentru cei patru aşi din pachet.

A 114-a ediţie a Roland Garrosului a început cu meciurile din calificări, iar de duminică se intră pe tabloul principal. Pentru prima oară în istorie, România porneşte cu cinci jucătoare admise direct în primul tur, adică Simona Halep, Irina Begu, Alexandra Dulgheru, Monica Niculescu şi Andreea Mitu. Bineînţeles că ochii sunt aţintiţi asupra Simonei, care va încerca să aducă Roland Garrosul României la 37 de ani după ce managerul ei, Virginia Ruzici, câştiga pe zgura pariziană. „Visul meu este ca steagul României să stea un an înălţat deasupra arenei centrale”, mărturisea Simona. Un vis pentru care şi-a calculat atent paşii: a renunţat la meciurile de Fed Cup şi s-a concentrat pe antrenamente şi pe turneele de zgură ce premerg Parisul, adică Stuttgartul, Madridul şi Roma. Trei turnee la care Simona nu a strălucit, dar nici nu a dezamăgit, lăsând în suspans aşteptările şi speranţele care o înconjoară. Altădată un sceptic de serviciu, Ilie Năstase mizează de această dată pe Halep: „Pe zgură, poate să le bată şi pe Serena, şi pe Şarapova. Chiar cred că va câştiga la Roland Garros, mai ales că Serena are probleme cu accidentările”.

image

Pe de-o parte, se poate spune că Serena nu e chiar într-un vârf de formă, după ce a fost bătută la Madrid de Petra Kvitova şi s-a retras de la Roma pe considerente medicale. Pe de altă parte, Maria Şarapova pare a-şi fi regăsit echilibrul cu victoria din capitala Italiei şi caută să să-şi prelungească parcursul aproape impecabil de la Roland Garros. „Masha” are 20 de victorii din ultimele 21 de partide jucate la Paris, câştigând turneul în 2012 şi 2014 şi cedând în faţa Serenei în finala din 2013.
Simona: „Jocul merge, sunt optimistă”
Anul trecut, Simona Halep şi Maria Şarapova au oferit o finală spectaculoasă, greu de uitat. „La început am plâns, dar apoi am zâmbit pentru că fost prima mea finală şi ştiu că am da totul”, remomerează Simona. Faţă de finala din 2014, e clar că jucătoarea noastră a progresat la anumite capitole şi că poate întoarce sorţii în favoarea sa, cel puţin aşa crede ea: „Simt că îmi merge bine jocul pe zgură în acest moment. Îmi place zgura. Mereu mi-a plăcut şi mereu am fost încrezătoare pe ea. În plus, la Paris, am unele dintre cele mai plăcute amintiri din cariera mea de până acum. Jocul meu devine din ce în ce mai bun şi sunt foarte optimistă înainte de French Open“, a spus Halep.
Tragerea la sorţi e astăzi
Tragerea la sorţi a meciurilor are loc vineri, de la 12.30, cu Simona Halep pornind de pe a treia poziţie a favoritelor, după Serena Williams şi Maria Şarapova. Asta înseamnă că dacă toate calculele hârtiei se respectă întocmai, Halep o va întâlni încă din semifinale fie pe rusoaică, fie pe liderul mondial. Turneul este transmis în direct pe EuroSport, care şi-a întărit echipa legendelor ce vor comenta meciurile cu John McEnroe, Chris Evert şi Henri Laconte.


Anul lui Novak Djokovici?
Pe tabloul masculin se aşteaptă o nouă confruntare între cei patru mari „grei”. Novak Djokovici a arătat perfect în acest an şi e cotat cu prima şansă la Roland Garros, singurul Grand Slam ce îi lipseşte încă. De nouă ori campion la Paris, Rafael Nadal nu se regăseşte, Roger Federer nu a fost niciodată un fan al suprafeţei roşii, dar „iepurele” poate sări din jobenul lui Andy Murray, ce tocmai şi-a trecut în cont două succese nescontate pe zgură, la Munchen şi la Madrid. 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite