Ianis Hagi, ridicat în slăvi de presa din Belgia. Cum se va decide St Truidense - Genk, meci suspendat în minutul 88

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ianis

Presa din Belgia pare să îl fi redescoperit pe Ianis Hagi. Românul a marcat de două ori din penalty şi a oferit assist-ul celui de al treilea gol în meciul dintre Genk şi St-Truidense.

Ziariştii belgieni au comentat elogios prestaţia lui Ianis Hagi din partida campioanei Genk pe terenul celor de la Saint Truidense. Meciul a fost întrerupt în minutul 88, la scorul de  3-3, după ce incidentele din tribune l-au constrâns pe arbitrul partidei să pună capăt meciului mai devreme.

Voetbalkrant: "Theo Bongonda a înscris primul gol al meciului după un corner foarte bine executat de colegul Ianis Hagi. Oricum, românul a făcut ca scorul să devină 2-0 de la punctul cu var. Tot el a fost cel care a marcat şi golul cu numărul trei, iar partida părea jucată".

Walfoot: "Ianis Hagi a executat foarte bine o lovitură de la colţ, iar Genk a deschis scorul. 24 de minute mai târziu, cel care a oferit pasa de gol a devenit marcator. Ianis a înscris în minutul 48, din penalti, şi a majorat avantajul echipei sale. După o oră de joc, românul a marcat din nou, tot din penalti, iar scorul devenea 3-0", au mai scris belgienii.

RTBF, post de radio şi televiziune pentru zona valonă şi Bruxelles. „Un fotbalist a fost deasupra tuturor. Ianis Hagi. Deseori lăsat pe banca de rezerve în debutul sezonului, tânărul star român a profitat de această şansă pentru a-şi etala întreaga clasă. E perfect ambidextru, a executat toate fazele fixe, şi de pe stânga, şi de pe dreapta. El a transformat şi cele două penaltyuri. Şi atunci, a folosit ambele picioare. La prima încercare, a plasat mingea calm cu dreptul. La a doua, a prins portarul advers pe contre-pied. Cu stângul. Ce face el e foarte rar”.

Partida a fost întreruptă aproximativ un sfert de oră, după ce Ianis Hagi a reuşit să marcheze al doilea său gol, românul fiind înlocuit în minutul 69, la scorul de 3-1. Fără internaţionalul român pe teren, campioana Belgiei a încheiat partida în genunchi şi a scăpat victoria, fiind egalată cu două goluri luate în minutele 80 şi 87. În minutul 88, arbitrul a întrerupt, din nou, jocul, de această dată definitiv, din cauza incidentelor din sectorul ocupat de suporterii lui Genk!

Presa din Belgia speculează că acum sunt trei variante: Genk poate câştiga la masa verde derby-ul cu St. Truiden, fiindcă se consideră că echipa gazdă nu a organizat aşa cum ar fi trebuit meciul, ambele grupări să fie penalizate cu câte două puncte şi întâlnirea să se rejoace de la 0-0 sau cele echipe să piardă partida cu 0-3.

3 goluri în şapte meciuri are Ianis de la venirea in Belgia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite