Halep, depăşită la Paris: Simona a fost învinsă de o puştoaică de 17 ani şi a părăsit French Open în sferturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

După o finală jucată în 2017 şi una câştigată în 2018, Simona Halep a încheiat socotelile cu turneul de la Roland Garros după o prestaţie dezamăgitoare.

Simona Halep s-a întâlnit cu „grădiniţa“ la Roland Garros! După duelul cu Iga Swiatek (104 WTA, 18 ani) în optimi, a venit confruntarea cu Amanda Anisimova (51 WTA, 17 ani) în sferturi.

„Anisimova are 17 ani doar în buletin!“, a fost însă avertismentul lansat de Mats Wilander înaintea meciului de joi. Iar legendarul suedez, de trei ori campion la Roland Garros, a avut dreptate!

Pe cât de timorată a fost Swiatek în duelul cu Halep, pe atât de calmă şi matură s-a arătat Anisimova, mai ales în primul set. Americanca a ţinut pasul cu Halep, iar primele cinci game-uri au fost pe serviciu: 3-2 Anisimova. La acest scor, puştoaica s-a distanţat decisiv: a luat trei game-uri la rând, dintre care două au fost break-uri, şi a închis setul în 28 de minute (6-2).

Seria formidabilă a lui Anisimova a continuat şi în setul doi pe care l-a început furtunos: 3-0! Abia la acest scor, Simona s-a trezit după cele şase game-uri cedate la rând şi a punctat şi ea pe tabelă. În game-ul următor, românca a irosit trei mingi de break, iar Anisimova s-a dus la 4-1. 

În ciuda şanselor ratate, Halep n-a dezarmat, şi-a făcut lejer serviciul, la 30, după care a forţat, iarăşi şi, de această dată, a realizat break-ul: 4-3 Anisimova. Următorul game, de mare luptă, în care Simona a salvat şi o minge de break, a adus egalarea: 4-4. 

Anisimova a „rupt“ seria celor trei game-uri câştigate de Halep, făcându-şi serviciul greu, după ce a salvat şi o minge de break: 5-4. Din păcate, imediat, americanca a lovit decisiv, a făcut break şi a rezolvat meciul (6-4), devenind cea mai tânără semifinalistă la Roland Garros din 2006 încoace!

CITEŞTE ŞI:

CTP, dezamăgit de Halep: Discurs critic al jurnalistului după înfrângerea suferită de Simona în sferturi

Halep, prăbuşire în clasamentul mondial: Simona plăteşte scump eliminarea de la Paris! N-a mai fost atât de jos din 2017

Halep, sub lupa presei mondiale: Cum a fost reflectată înfrângerea neaşteptată a Simonei la Roland Garros

Halep, avertizată de o legendă: Ce trebuie să facă Simona pentru a evita eşecurile cu jucătoarele din noul val

Halep ţine capul sus după înfrângerea de la Roland Garros: „Plec de la Paris cu un sentiment pozitiv“

Anisimova, în extaz după o victorie formidabilă: Prima reacţie a americancei după ce a eliminat campioana la Paris

VIDEO Punctul care a doborât-o pe Halep: Bucurie în stare pură pentru Ansimiova după ce a învins-o pe Halep

VIDEO Navratilova a explicat de ce Halep a pierdut: Legenda tenisului feminin a savurat partida din sferturi

Halep a contribuit la o situaţie istorică: Ce înseamnă victoria obţinută de Amanda Anisimova şi calificarea ei în semifinale

Avem semifinalele de la French Open: „Regina“ de la Paris va câştiga, în premieră, un trofeu de Grand Slam

Halep a luat o decizie în privinţa turneului de la Bucureşti de la care a lipsit la ultimele două ediţii

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite