Hagi la 50 de ani - "Trăiesc clipa!" Balint şi Belodedici povestesc din tinereţea lor. Care e cel mai mare regret al lui Hagi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gică Hagi e antrenor şi patron la Viitorul Constanţa
Gică Hagi e antrenor şi patron la Viitorul Constanţa

Pe Gică Hagi aniversarea celor 50 de ani de viaţă îl prinde în cantonament. E cu Viitorul în Antalya şi pregăteşte returul.

Acum zece ani, când a trecut la o altă bornă era antrenor la Galatasaray şi a petrecut tot în cantonament. La 30 de ani, pe 5 februarie 1995, a marcat pentru Barcelona în meciul de campionat cu Gijon, iar în 1985 când a făcut 20 de ani se afla într-un turneu cu Sportul Studenţesc în Italia. La 10 ani, Gică se juca cu mingea prin casa părinţilor de la Constanţa şi visa să ajungă fotbalist măcar la Farul.
Hagi dă senzaţia că îi pasă prea puţin de ziua sa. În cantonamentul din Antalya şi-a făcut un cadou de ziua lui. La 50 de ani şi l-a adus la echipă pe Bănel Nicoliţă. Internaţionalul de 30 de ani n-a mai jucat din mai 2014 şi s-a săturat să-şi caute în zadar echipă în străinătate şi a acceptat provocarea Regelui. Hagi e un fel de „mama răniţilor”. I-a reactivat la Viitorul, acum ceva timp, şi pe Dică, Ghionea, Cătălin Munteanu sau Daminuţă.  
Cum se simte Hagi la 50 de ani? „Trăiesc clipa!”, spune el. E mulţumit din toate punctele de vedere. Copiii au crescut mari. Ianis (17 ani) e în cantonament cu naţionala Under 17, iar Kira se pregăteşte la New York pentru o carieră în actorie, sub atenta supraveghere a mamei sale. Proiectul Academiei este viabil, iar Hagi se simte bine în fotbal, ca antrenor şi patron:. „Asta am vrut de mic. Fotbal! Ce să spun eu despre mine? Doar mă ştie lumea aşa cum sunt! Mai bine să zică alţii”


Din acest motiv, i-am căutat cei mai buni prieteni din fotbal, Belodedici şi Balint, care au scos din sertarul cu amintiri câte un episod. Belo a dezvăluit că pe vremea când jucau la Steaua, el şi Hagi aveau garsoniere alăturate şi un singur telefon. „Era din acela fix, cu un fir lung să îl putem plimba de la unul la altul. Nu existau mobile, iar eu şi Hagi aveam acelaşi număr, şi mulţi nu înţelegeau cum se poate aşa ceva”, a povestit Belo.
Balint are altceva de rememorat: „Ştiţi care a fost primul idol al lui Hagi? Eu! Când a venit Gică la Luceafărul, eu eram căpitanul naţionalei de juniori cu un an mai mare. După ani mi-a mărturisit că tot ce-şi dorea era să ajungă ca mine. Atunci nu era moda selfiurilor, dar Gică ar fi vrut o poză cu mine” 
Astăzi în România va fi „Ziua Hagi”. Media va exploda, cu siguranţă, pe toate canalele în materiale dedicate Regelui, încercând să potenţeze orice colţişor nexploatat din viaţa şi cariera lui. Tot azi, într-un anonimat probabil deplin pentru noi, Cristiano Ronaldo face 30 de ani, iar Neymar va aşeza pe umerii săi firavi 23 de ierni blânde precum evoluţiile lui la Barcelona. Ei însă nu fac parte decât ocazional din universul nostru. 

„Dacă aş putea să schimb ceva în viaţa mea, aş tăia ultimele minute din meciul cu Suedia. Eu cred şi acum că puteam fi campioni mondiali în 1994”

belo

„Hagi nu poate fi decât în fotbal. Pentru asta am fost făcut. Fotbalul mi-a oferit multe, iar eu am încercat să dau înapoi din ce am primit. Şi încă n-am terminat”


Astăzi de la ora 13.00, emisiune specială Adevărul Live, dedicată lui Gică Hagi. Imagini în exclusivitate cu fostul mare fotbalist român.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite