Grecii vin în România cu „Magicianul“: noul selecţioner al naţionalei e mai bătrân şi decât Anghel Iordănescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergio Markarián
Sergio Markarián

Până acum, în grupa de calificare pentru Euro 2016, tricolorii se puteau lăuda cu cel mai experimentat selecţioner. Acum însă, codaşa seriei a trecut pe primul loc la acest capitol.

Pal Dardai (selecţioner Ungaria) – 38 de ani 

Michael O’Neil (selecţioner Irlanda de Nord) – 45 de ani

Mika Paatelainen (selecţioner Finlanda) – 48 de ani

Lars Olsen (selecţioner Insulele Feroe) – 54 de ani 

Anghel Iordănescu (selecţioner România) – 64 de ani

Dup ce Grecia l-a concediat pe Claudio Ranieri, la finalul anului trecut, aşa arăta ierarhia selecţionerilor din grupa F, alcătuită după vârsta celor aflaţi pe băncile tehnice. Acum însă, elenii au adus un antrenor excentric din toate punctele de vedere, care e mai în vârstă şi decât Anghel Iordănescu.

S-a apucat de antrenorat în 1983

Sergio Apraham Markarián Abrahamian e numele complet al noului selecţioner al grecilor. Nu e armean, ci e născut la Montevideo, în Uruguay şi are 70 de ani.

Markarián s-a apucat de antrenorat în 1983, a cucerit 11 trofee şi a dus o naţională, pe cea a Paraguay-ului la Cupa Mondială din 2002. Legăturile sale cu fotbalul grec s-au stabilit după ce a pregătit, pe rând, Ionikos (1998-1999), Panathinaikos (2002-2004) şi Iraklis (2004-2005).

Poreclit „El Mago“ (Magicianul), Markarián va debuta pe banca Greciei la 29 martie, într-o partidă din preliminariile pentru Euro 2016, în deplasare, cu Ungaria. Confruntarea cu România e programată, la Bucureşti, la 7 septembrie. 

Misiunea noului selecţioner elen va fi una infernală, în condiţiile în care, după patru etape, clasamentul grupei F arată aşa:

1 România 10 puncte

2 Irlanda de Nord 9p

3 Ungaria 7p

4 Finlanda 4p

5 Insulele Feroe 3p

6 Grecia 1p

La Euro 2016 se califică direct primele două clasate, alături de cea mai bună echipă de pe locul 3 în cele nouă grupe. Celelalte opt formaţii de pe locul 3 vor disputa meciuri de baraj, iar învingătoarele vor obţine biletele spre Franţa, ţara care va găzdui competiţia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite