Gino Iorgulescu, zis şi „Somnorilă“: Preşedintele Ligii, sfâşiat printr-un mesaj acid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De când a câştigat şefia Ligii Profesioniste de Fotbal, în 2013, fostul fotbalist a intrat într-un soi de „hibernare“, fiind „omul invizibil“ de la LPF.

LPF a trecut dintr-o extremă în alta, în momentul în care Dumitru Dragomir a fost înlocuit din funcţie cu Gino Iorgulescu.

Dacă „Corleone“ era o apariţie constantă în emisiunile sportive şi, inclusiv după ce a pierdut şefia LPF, a continuat să organizeze, o perioadă, conferinţe de presă, în schimb, Gino Iorgulescu nu se vede, nu se aude! Acesta l-a delegat pe Justin Ştefan să fie „faţa“ Ligii Profesioniste de Fotbal şi, chiar dacă secretarul general e un om competent şi coerent, cluburile sunt indignate de absenţa omului pe care l-au votat, în două alegeri, pentru a conduce destinele fotbalului intern.

Luni, a fost programată o teleconferinţă între şefii LPF, reprezentanţii Ligii I şi cei ai AFAN (Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România). Subiectul principal va fi legat de data reluării Ligii I şi situaţia jucătorilor care îşi vor termina contractele la 30 iunie. Pentru aceşti fotbalişti, trebuie găsită o soluţie, deoarece e clar că Liga I se va prelungi după data de 30 iunie, după ce a fost sistată, din cauza pandemiei de coronavirus.

Deşi problemele sunt multiple şi unele dintre ele ţin chiar de supravieţuirea unor echipe, preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, „doarme“ în continuare! Iar această situaţie a umplut paharul răbdării conducătorilor din Liga I. Primul care a izbucnit, printr-o declaraţie oferită pentru gsp.ro, a fost preşedintele clubului Poli Iaşi, Ciprian Paraschiv.

Ce a spus Ciprian Paraschiv?

*Ferească Dumnezeu de aşa problemă (n.r. - accidentul rutier provocat de Mario, fiul lui Gino Iorgulescu)! Cu toţii avem copii care reprezintă cel mai frumos lucru în viaţa noastră, dar domnule preşedinte al Ligii, 14 proşti te-au votat ca să-i ajuţi şi să-i reprezinţi în astfel de situaţii, iar tu nu te sinchiseşti să trimiţi un mail, să dai un telefon sau măcar un mesaj! 

*Să întrebi şi tu: «Măi, oameni buni! Cum vă descurcaţi? Că eu îmi iau salariul în continuare şi mie mi-e bine!». Sau poate o fi fericit să rămână doar şapte echipe care să-l voteze când se apropie iar momentul de vânzare a drepturilor TV!

*Cum să nu mă enervez când văd că n-am niciun sprijin de la LPF în această criză, în timp ce eu studiez Dreptul Muncii, port discuţii cu cei pe care-i ştiu la UEFA şi mă întorc la 8 seara de la birou, pentru că suntem în moarte clinică şi fotbalul se duce de râpă? 

*Este foarte bine că vom discuta, nu de alta, dar până acum m-am simţit ca un club lăsat în bătaia vântului. Înţeleg că Liga nu are un fond de solidaritate, de risc, ce ar fi fost bun pentru situaţia actuală.

*Dar, când îţi cer, vino, frate, şi ajută-mă cu un draft de notificare pentru prestatorii de activitate sportivă, pentru şomaj tehnic şi suspendare de activitate. Decizia şi responsabilitatea e tot a mea, dar ajută-mă, că eu sunt un club mic şi nu-mi permit o armată de angajaţi la departamentul juridic sau la resurse umane.

*Găsiţi, fraţilor, o soluţie! Discutaţi cu FRF, cu AFAN, cu MTS, cu Ministerul Muncii sau cu NASA şi găsiţi o modalitate de prelungire automată a contractelor până la finalul ediţiei. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite