Gigi Becali, primele emoţii ale verii: FCSB joacă, diseară, în preliminariile Ligii Campionilor. Ce sumă e în joc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Becali

FCSB atacă, diseară (ora 20.30, Pro TV), play-off-ul Ligii Campionilor, avându-i în echipă pe Budescu şi Alibec, oameni care, anul trecut, au adus patru puncte Astrei în confruntările cu Viktoria Plzen.

Nicolae Dică şi-a început mandatul pe banca roş-albaştrilor cu două victorii în Liga I, însă momentul adevărului abia acum urmează pentru tânărul tehnician al FCSB-ului.

Dacă antrenorul de 37 de ani vrea să aibă o viaţă liniştită până la iarnă, atunci trecerea de „dubla“ cu Viktoria Plzen e obligatorie. Asta deoarece, învingătoarea acestor confruntări va accede în play-off-ul Ligii Campionilor şi, chiar şi în cazul unui eşec acolo – nefiind cap de serie, FCSB va da, probabil, de o formaţie precum Manchester City, ca în sezonul trecut – va avea asigurat un premiu important de consolare: prezenţa în grupele Ligii Europa.

Cu acest obiectiv îndeplinit, Dică ar scăpa, măcar pentru o perioadă, de presiunea lui Gigi Becali, acesta fiind interesat, în primul rând, de suma de peste zece milioane de euro pe care echipa o va încasa, dacă va ajunge în grupele Ligii Europa. Ratarea obiectivului nu numai că ar pune postul lui Dică în pericol, dar şi stabilitatea financiară a roş-albaştrilor.

Pe vremea lui Rădoi, Becali a ameninţat chiar că va băga FCSB în insolvenţă, deoarece bucureştenii au ratat grupele cupelor europene şi implicit şi banii de la UEFA.

Şumudică a putut

E pentru al doilea an consecutiv când Viktoria Plzen se duelează cu o formaţie din România. Anul trecut, cehii au nimerit în grupa E a Ligii Europa, la fel ca Astra Giurgiu. Trupa pregătită atunci de Marius Şumudică a învins în deplasare cu 2-1 şi a remizat acasă, 1-1. Junior Morais, Alibec şi Budescu, toţi la FCSB acum, au fost pe teren în victoria din Cehia, ultimii doi contribuind la golul de 1-0: pasă Budescu, gol Alibec. Pe „Arena Naţională“, Alibec n-a mai jucat, însă în primul „11“ a apărut Teixeira, devenit, la rândul său, FCSB-ist în această vară. Probabil, toţi cei patru fotbalişti amintiţi vor fi pe teren şi diseară, când Dică ar putea alinia următoarea formulă de start:

Niţă - Enache, Larie, Bălaşa, Momcilovici - Pintilii, J. Morais - Teixeira, Budescu, Tănase – Alibec.

„Românii nu vor avea viaţă uşoară“

Viktoria Plzen a sosit în România cu 24 de ore înainte de meci, având un dezavantaj mare faţă de FCSB. Dacă echipa lui Dică a bifat deja două etape în Liga I, campionatul din Cehia n-a început încă. Ceea ce înseamnă că Viktoria Plzen a evoluat doar în amicale şi cu rezultate slabe. După cinci victorii în faţa unor formaţii no-name, vicecampioana Cehiei a pierdut ultimele trei meciuri de verificare, cele cu adversare mai puternice:

*1-5 cu Greuther Furth (liga a doua germană)

*1-2 cu Wolverhampton (liga a doua engleză)

*0-1 cu Watford (prima ligă engleză)

În ciuda acestor partide, antrenorul Pavel Vrba, instalat în această vară, a fost încrezător la sosirea în Bucureşti. 

„Steaua e un adversar dur. Echipele din România ne-au pus mereu probleme nouă, echipelor cehe. Am văzut deja meciurile lor, sunt o echipă foarte bună în ofensivă, au viteză. Chiar dacă întâlnim un adversar dur, românii nu vor avea viaţă uşoară. Dacă nu vom reuşi în Europa, ar fi o dezamăgire şi, probabil, o să lucrăm doar pentru titlu. Dar eu cred că Plzen poate face performanţă în acest an. Eu nu sunt salvatorul lui Plzen şi nu-mi place că sunt văzut ca un salvator! Cunosc foarte bine jucătorii, am o echipă stabilă. Vrem să jucăm fotbal, iar oamenii să vorbească despre asta. Ăsta e scopul nostru!“, a spus Vrba, potrivit Dolce Sport.

Suntem 4-5 jucători care am jucat contra lui Plzen, nu cred că s-au schimbat foarte mult. Am pregătit meciul foarte bine. Grupele Ligii Campionilor e primul meu vis la Steaua. Denis Alibec atacant FCSB  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite