Gică Popescu, discurs emoţionant după moartea lui Tilihoi: „Baciul“ a povestit cum a învăţat meserie de la fostul fundaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gică Popescu
Gică Popescu

Nicolae Tilihoi a făcut, timp de aproape zece ani, pereche cu regretatul Costică Ştefănescu în centrul apărării Craiovei. Iar înainte de retragere, el a fost un mentor pentru Gică Popescu.

Nicolae Tilihoi a adunat doar 9 selecţii în echipa naţională, însă, în tricoul Craiovei a avut evoluţii impresionante, contribuind la câştigarea a şase trofee: două titluri (1980, 1981) şi patru Cupe ale României (1977, 1978, 1981, 1983). 

Într-un dialog cu „Gazeta Sporturilor“, Gică Popescu a rememorat cum cariera sa a fost influenţată de Nicolae Tilihoi.

Ce a spus?

*Am rămas stupefiat când am auzit vestea. Ştiam că e bolnav, dar speram să nu plece atât de repede dintre noi. 

*Nea Nae Tilihoi a fost unul dintre oamenii care mi-au marcat pozitiv cariera. El m-a învătat să sar la cap, mereu îmi spunea «Ţărane, bagă săbiuţa când sari la cap». Voia să folosesc cotul înainte pentru a mă proteja.

*Am jucat cu el în centrul defensivei la Craiova în 1986, după ce Costică Ştefănescu a plecat la Braşov. Pe teren era un adevărat câine, dar în afara lui a fost un om deosebit, de mare caracter. 

*Era printre cei care ne încurajau mereu pe noi, tinerii. Am învăţat foarte multe de la el în perioada în care am jucat împreună. A fost unul dintre cei mai buni fundaşi centrali pe care i-a avut România.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite