FOTO Ion Ţiriac a împlinit 78 de ani. Cine e singura femeie care l-a dus la altar pe miliardarul român şi apoi l-a înşelat cu Sergiu Nicolaescu

FOTO Ion Ţiriac a împlinit 78 de ani. Cine e singura femeie care l-a dus la altar pe miliardarul român şi apoi l-a înşelat cu Sergiu Nicolaescu

Ion Ţiriac

Ion Ţiriac, socotit cel mai bogat român, a împlinit ieri 78 de ani şi n-a ascuns niciodată faptul că a avut o viaţă tumultuoasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ţiriac are trei copii recunoscuţi, dar niciunul dintre ei nu provine dintr-o relaţie legală.  De fapt, el a fost însurat o singură dată, acum mai bine de 50 de ani. 

Consoarta lui a fost handbalistă la Ştiinta Bucureşti, Erika Braedt fiind mai mică cu cinci ani decât fostul mare tenismen, o săsoaică pe care miliardarul a ajutat-o ulterior să emigreze în Germania. 

Cei doi s-au căsătorit în 1963 şi s-au despărţit în 1965. S-a vorbit despre faptul că ruptura s-a produs pentru că Erika era bănuită a avea o relaţie cu scrimerul Ionel Drâmbă, însă handbalista s-ar fi cuplat şi cu Sergiu Nicolaescu. Chiar Jean Maurer, fiul fostului prim-ministru al României, Ion Gheorghe Maurer, a povestit acest lucru, într-un interviu acordat cotidianului „Libertatea”.

„Ţiriac venea tot timpul la noi cu soţia sa. Erika Braedt, prima nevastă a lui Ţiriac, s-a combinat cu Sergiu Nicolaescu chiar la noi în casă, în timpul unor sărbători de iarnă, pare-mi-se în 1965. Sergiu, Ţiriac şi soţia sa, Erika, erau invitaţii tatălui meu. Sergiu era un mare cuceritor, un curtenitor, un Don Juan, iar Erika se săturase de Ţiriac, era nemulţumită de el. Au avut chiar atunci o aventură, iar după aceea Erika şi Ţiriac au divorţat. De atunci e ranchiuna între Ţiriac şi Nicolaescu. Nicolaescu s-a cuplat cu soţia lui Ţiriac la mine în casă”, a povestit Maurer.

Erika nu are copii

 
Erika, fosta Braedt, acum Sigwart, nu are copii. Imperiul de miliarde al lui Ţiriac are însă deja trei moştenitori: Ion-Alexandru, Mihai-Karim si Ioana (ultimii doi cu egipteanca Sophye Ayad). Mama lui Ion Alexandru este un fost top model american care a avut o relaţie cu magnatul român.

citeste totul despre: