Francezii contestă modul prin care FIFA a stabilit capii de serie: "Regulile s-au schimbat din mers, iar ierarhia e injustă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Didier Deschamps, selecţionerul Franţei
Didier Deschamps, selecţionerul Franţei

FIFA a confirmat oficial, astăzi, că echipa naţională a Franţei nu va fi cap de serie la tragerea la sorţi a meciurilor de baraj pentru Cupa Mondială din 2014.

În clasamentul FIFA, Ucraina era sub Franţa, dar a depăşit echipa naţională din Hexagon, deşi ambele echipe au câştigat partidele de vineri şi de marţi. Cum a fost posibil acest lucru? Întrucât Franţa a făcut parte dintr-o grupă de doar cinci echipe, trupa lui Didier Deschamps a jucat vineri un amical cu Australia, în vreme ce Ucraina a avut doar partide oficiale. Cum FIFA consideră în stabilirea punctajelor că oficialele sunt mai importante, ucrainenii au depăşit Franţa. 

Federaţia Franceză de Fotbal a estimat că ierarhia FIFA este injustă, deoarece naţionala Franţei a făcut parte dintr-o grupă cu cinci echipe în preliminariile Cupei Mondiale din 2014, în timp ce celelalte participante la baraj vin din grupe de şase formaţii.

"FIFA a fost contactată de FFF cu privire la regulile de stabilire a capilor de serie pentru tragerea la sorţi a meciurilor de baraj din zona europeană", a declarat un oficial FIFA pentru L'Equipe. În ciuda "plângerii" francezilor, care consideră injustă şi decizia FIFA de a face două urne, decizie luată pe parcursul preliminariilor, lucrurile vor rămâne neschimbate. 

Capii de serie pentru tragerea la sorţi la baraj vor fi Portugalia, Grecia, Croaţia şi Ucraina. 

România, Franţa, Islanda şi Suedia fac parte din urna a doua.

Tragerea la sorţi pentru meciurile de baraj va avea loc luni, 21 octombrie, la sediul FIFA de la Zurich.

Partidele de la baraj vor avea loc la 15 noiembrie (turul), respectiv 19 noiembrie (returul).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite