EXCLUSIV Tadici o contrazice pe Neagu: Fostul selecţioner a explicat de ce nu crede în scuza invocată după meciul cu Olanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Tadici Cristina Neagu colaj FOTO AP

Reputatul tehnician e de părere că, în ciuda eşecului de duminică, şansele tricolorelor la o calificare în semifinalele Campionatului European rămân intacte.

Dacă Cristina Neagu şi Cristian Gaţu au spus că programul competiţional, cu patru zile de pauză între partida cu Norvegia şi cea cu Olanda, a fost un dezavantaj pentru echipa României, fostul selecţioner, Gheorghe Tadici, n-a fost de acord cu această variantă.

„Şi dacă nu erau acele zile de pauză, ar fi zis că sunt obosite. Şi, încă ceva, şi Olanda a avut tot patru zile de pauză înaintea meciului cu noi“, a explicat Tadici. 

Acesta a făcut şi o analiză a partidei de duminică. „Atunci când Neagu de a lor, mă refer la Groot, a ieşit accidentată, noi am crezut că lucrurile s-au simplificat. Şi în prima repriză, am avut destule greşeli tehnice şi ratări. Doar că ele s-au înmulţit după pauză. Am început prost repriza secundă şi, pe măsura trecerii minutelor, atacul a avut o presiune formidabilă“, a continuat Tadici.

„O să joace cu Rusia, aşa cum şi-au dorit“

În ciuda înfrângerii cu Olanda, fostul selecţioner a invitat la calm. „Pe scurt, naţionala a avut o zi proastă. Atât şi nimic mai mult. Nu-mi fac probleme în privinţa calificării în semifinale. Batem Ungaria şi ne calificăm. Iar apoi, în semifinale, o să jucăm cu Rusia, aşa cum şi-au dorit fetele, că am văzut că aşa au declarat într-o conferinţă de presă“, a spus Tadici.

Handbalul nu se face doar în România. Să zicem mersi că această naţională se bate cu marile forţe ale lumii la fiecare turneu final! Gheorghe Tadici fost selecţioner România  

Grupa Principală II

Vineri

Spania - Germania 23-29

Ungaria - Norvegia 25-38

Duminică

Ungaria - Germania 26-25

Olanda - România 29-24

Clasament

1. Olanda 3 3 0 0 85-76 6p

2. România 3 2 0 1 84-76 4p

3. Germania 4 2 0 2 111-110 4p

4. Ungaria 4 2 0 2 108-117 4p

5. Norvegia 3 1 0 2 93-89 2p

6. Spania 3 0 0 3 76-89 0p

*primele două echipe se califică în semifinale

Programul României

Astăzi, ora 19.00, TVR 1

România – Spania

Mâine, ora 19.00, TVR 1

România – Ungaria

*Mai e de jucat în grupa României:

Astăzi: Olanda – Norvegia

Mâine: Spania - Norvegia, Olanda – Germania

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite