Dragomir aruncă bomba: „Iorgulescu a nenorocit Liga“. Ce se va întâmpla la următoarea licitaţie pentru drepturile TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul care a condus LPF timp de 17 ani avertizează că vine decontul pentru dezastrul din campionatul intern, cu echipe în insolvenţă şi cu meciuri abandonate.

„Adevărul“: S-a jucat şi ultima etapă din 2016. Am rămas cu un meci neterminat şi urmează şi nişte depunctări. Cum vi se pare situaţia campionatului?

Dumitru Dragomir: Şi-au bătut joc de fotbal! Atât la organizare, cât şi în ceea ce priveşte condiţiile în care joacă fotbaliştii. E grav când n-ai grijă de sănătatea jucătorilor şi aici mă refer la ce s-a întâmplat la Târgu-Mureş, cu acel gazon îngheţat.

Având în vedere situaţia Ligii I, credeţi că sunt şanse ca, la următoarea licitaţie pentru vânzarea drepturilor TV, să se obţină iarăşi suma de 27 de milioane de euro fără TVA pe sezon?

Niciodată! În realitate, campionatul românesc valorează 300 de milioane, 400 de milioane de euro pe sezon. Dar trebuie să ştii să valorifici competiţia. Din păcate, n-ai cu cine. Ăştia care sunt acum la LPF n-au condus nici trei raţe în baltă. N-ai ce să faci cu ei.

Cum să plăteşti 400 de milioane de euro pe sezon, când nici sumele de acum nu rămân în fotbal?! Nu vedeţi că la Târgu-Mureş terenul n-are instalaţie de încălzire subterană?

Asta aşa e. Banii nu rămân în fotbal. 

Şi atunci ce e de făcut?

Nimic. V-am zis, n-ai cu cine. Ce pot să spun însă e că, atât timp cât am condus eu Liga, stadioanele au fost pline, iar echipele erau obligate să aibă instalaţie de încălzire. Oricum, e incredibil că, după ce s-a întâmplat duminică la Târgu-Mureş – Pandurii, au pus şi meciul din semifinalele Cupei Ligii, Târgu-Mureş - Timişoara de la ora 20.30, când o să fie -9 grade! Cum să faci aşa ceva?! Sau faci aşa ceva, dacă n-ai condus nimic şi n-ai nicio treabă cu fotbalul.

Totuşi, Gino Iorgulescu, preşedintele LPF, e un fost mare fotbalist al naţionalei.

Şi ce dacă? Gino a nenorocit Liga, după ce a nenorocit şi Progresul. Nu înseamnă că, dacă ai fost mare fotbalist, o să fii şi un mare conducător.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite