Doi octogenari vor să intre în Cartea Recordurilor, cucerind Everestul pentru a doua oară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muntele Everest FOTO Adevărul
Muntele Everest FOTO Adevărul

La celebrarea a 60 de ani de la prima ascensiune pe Everest, doi octogenari vor să îşi vadă numele înscrise în Cartea Recordurilor, ca fiind cei mai vârstnici cuceritori ai Acoperişului Lumii.

Nepalezul Min Bahadur Sherchan, în vârstă de 81 de ani şi japonezul Yuichiro Miura, în vârstă de 80 de ani, sunt deja cunoscuţi pentru că  au escaladat Acoperişul Lumii  când aveau 76, respectiv 75 de ani, având chiar o polemică pe tema asta.

Miura a urcat pe Everest la o zi după Sherchan, dar a fost considerat cel mai vârstnic cuceritor al Everestului, pentru că nepalezul nu a făcut cererea, informează agenţia spaniolă EFE.

„De ce vreau să fac un nou record, când eu îl am pe al meu? Pur şi simplu pentru că mi-am propus să urc pe vârf după ce împlinesc 80 de ani. Am încercat să o fac anul trecut, dar nu am obţinut susţinere financiară din partea guvernului” , a explicat Sherchan. 

Aproximativ 4.000 de persoane au urcat pe Everest din 1953, de când Edmund Hillary şi Tenzing Norgay Sherpa au reuşit premiera absolută. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite