De 15 ani n-a mai încasat Realul patru goluri, acasă, în Europa. Posibilă explicaţie pentru picajul „galactic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ronaldo FOTO AP

Real Madrid a pierdut pe teren propriu returul cu Schalke, 3-4, după o prestaţie jenantă, dar s-a calificat în sferturi. Antrenorul Carlo Ancelotti şi-a cerut scuze pentru prestaţia „galacticilor“, la capătul unui eşec istoric. Câştigătoare în tur cu 2-0, Real a încasat patru goluri pe teren propriu abia pentru a doua oară în istoria europeană.

Fanii Realului sunt consternaţi. Echipa favorită seamănă tot mai mult cu povestea doctorului Jekyll şi a domnului Hyde. Iar momentul transformării negative pare a fi fost sfârşitul anului 2014. În decembrie, Real era „galactică“, lider în Spania şi încheia anul cu 22 de victorii consecutive (12 în campionat, şase în Liga Campionilor, 2 în Cupa Regelui şi 2 la CM al Cluburilor). De atunci, s-a stricat ceva în angrenajul madrilenilor.

„Albii“ au fost eliminaţi din Cupă, au pierdut primul loc în campionat şi au început să lege eşecurile. 

După înfrângerea de la Bilbao, cu Athletic (1-0), a urmat cea cu Schalke, în returul optimilor Ligii Campionilor, 3-4. 

„Lucrurile se schimbă rapid în fotbal, după cum vedem. Nimeni nu şi-ar fi imaginat în decembrie că vom trece prin ceea ce experimentăm acum. Dacă vom continua pe acest drum, sigur nu vom ajunge departe“, a declarat Carlo Ancelotti, antrenorul Realului, cel care în sezonul trecut a adus „galacticilor“ cea de-a 10-a Ligă a Campionilor din palmares. 

Acum, în presa spaniolă au început să apară discuţii despre demitere, iar prestaţia de pe 22 martie, din „Clasicul“ cu Barcelona, de pe „Camp Nou“, ar putea cântări greu în eventuala decizie a preşedintelui Florentino Perez. 

„Am fost penibili“

„Albii“ au bifat a cincea calificare consecutivă în sferturile competiţiei, în primul rând datorită victoriei din tur, de la Gelsenkirchen, 2-0, dar ultima impresie, cea de pe „Bernabeu“, a fost penibilă. Îmi pare rău şi îmi cer scuze fanilor. „Am jucat foarte slab, n-a fost bine pentru imaginea noastră. Am fost penibili“, a mai spus Ancelotti. 

Schalke a condus de trei ori, i-a produs Realului prima înfrângere pe teren propriu în Liga Campionilor, după 22 de meciuri, şi-a spălat ruşinea după ce în sezonul trecut a fost nimicită de „galactici“ (9-2 la general), dar drumul său s-a oprit. „Albaştrii“ se consolează cu faptul că au reuşit ce n-a mai bifat decât Bayern München, singura echipă care i-a mai înscris Realului patru goluri în propriul fief (4-2, în 2000), în meciurile din Europa. 

Ronaldo, în silenzio stampa

Autorul unei „duble“ în meciul cu Schalke, ambele goluri fiind reuşite după lovituri de cap, cu ajutorul cărora a ajuns să egaleze recordul lui Messi, de 75 de goluri în Liga Campionilor, Ronaldo a fost dezamăgit de prestaţia echipei sale. De altfel, la un moment dat, camerele TV au surprins un scurt dialog, în timpul partidei cu nemţii, între portughez şi coechipierul Benzema. „Vergüenza, vergüenza“ (ce ruşine, ce ruşine), s-a plâns Ronaldo atacantului francez. Extrem de nervos, după un meci la finalul căruia cei 70.000 de fani de pe „Bernabeu“ şi-au huiduit favoriţii şi le-au fluturat batistele albe, Ronaldo a anunţat că nu va mai discuta cu presa până la finalul acestui sezon. 

2000 a fost anul în care Real a mai primit patru goluri pe teren propriu, în Europa, 2-4 cu Bayern

Accidentările, o explicaţie pentru picaj

Real a bifat deja cinci eşecuri, în toate competiţiile, în 2015, are trei partide consecutive fără victorie, dar există şi explicaţii pentru acest picaj. În primul rând absenţele unor fotbalişti decisivi. Precum Luka Modric, jucător-cheie la centrul terenului (care a intrat cu Schalke, în minutul 58, după o accidentare care l-a lăsat din noiembrie în afara gazonului), Sergio Ramos, care ar putea reveni duminică, la meciul cu Levante, din campionat, şi James Rodriguez. 

Liga Campionilor, Optimi, retur

Real – Schalke 3-4 (2-0 în tur)

Ronaldo 25, 45, Benzema 52 / Fuchs 20, Huntelaar 40, 84, Sane 57

Citeşte şi 

Real-Schalke 3-4 / Seară neagră pentru campioana Europei: a încasat de la nemţi mai multe goluri decât în ultimele zece partide din Liga Campionilor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite