CTP, compliment uriaş la adresa lui Tecău: a explicat în detaliu de ce a câştigat Horia finala de la US Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu a intrat în atenţia iubitorilor de tenis, comentând foarte des meciurile Simonei Halep. Acum, când constănţeanca a fost eliminată în turul I de la US Open, reputatul jurnalist şi-a îndreptat atenţia spre Horia Tecău după triumful acestuia la Flushing Meadows.

Anul trecut, după finala olimpică în care cuplul Tecău - Mergea a fost învins, Cristian Tudor Popescu a intrat într-un conflict deschis cu Florin Mergea. Atunci, Horia Tecău a stat departe de războiul celor doi, iar CTP a rămas un admirator al sportivului de 32 de ani.

Acum, după ce Tecău a triumfat în finala de la US Open, Cristian Tudor Popescu a avut o intevenţie la Digi 24 în care l-a lăudat pe cel mai bine clasat jucător român în ierarhia de dublu ATP.

Ce a spus?

*Horia e, în primul rând, un jucător serios. Acesta e cuvântul care îţi vine minte atunci când vine vorba despre Horia Tecău. Serios în tot ce face, cu un spirit de echipă excepţional, pe care l-a probat în atâţia ani, cu un joc de bază complet. 

*Posedă serviciu, lovitură de dreapta, rever, ştie tot în tenis, nu are zone mai puţin acoperite. Horia Tecău e unul dintre cei mai mari jucători de dublu din istoria tenisiului.

*Victoria e minunată, dar nu e atât de surprinzătoare. Meciul cel mai important a fost semifinala, în faţa numărului 1 mondial actual. Acolo, după ce au fost conduşi cu 1-0 la seturi, au reuşit să revină extraordinar şi să câştige în 3 seturi foarte disputate.

*Ce mi s-a părut mie deosebit în finală au fost momentele în care Horia şi-a asumat riscuri. Poţi să ai un joc de bază solid, dar dacă în anumite momente nu rişti, nu câştigi. Horia a făcut asta în finală. A avut curajul loviturii decisive în momentele extrem de importante ale meciului. Aşa au ajuns să câştige. 

*A fost un spectacol minunat. Cei doi alcătuiesc un cuplu aproape perfect. Perechea Tecău - Rojer e una dintre cele mai bune din lume.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite