CSA Steaua Alexandrion Bucureşti a revenit în topul Ligii Naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de handbal masculin CSA Steaua Alexandrion Bucureşti şi-a schimbat complet înfăţişarea în doar câteva luni de zile.

Salvată în ultimul moment de la retrogradare în finalul sezonului trecut, Steaua Alexandrion a ajuns ca în acest an competiţional să conteze din nou cu adevărat în handbalul masculin românesc. Echipa condusă de Ovidiu Mihăilă a terminat prima parte a campionatului pe poziţia a patra, este calificată în Final Four-ul Cupei României şi are şanse de a obţine biletele pentru Europa după şase sezoane de absenţă.
Misiunea steliştilor din sezonul trecut s-a dovedit a fi una infernală, în ciuda unui tur de campionat bun, terminat pe poziţia a opta. Au urmat înfrângeri pe linie în partea a doua a sezonului, care au trimis Steaua în play-out şi mai apoi la barajul de menţinere în primul eşalon. „Anul trecut am avut o primă parte de campionat bună, dar a venit acel retur cu multe accidentări, cu probleme la echipă şi poate nu am ştiut să gestionăm acea situaţie. Ne-am salvat la baraj şi important e că am reuşit să continuăm în prima ligă.”, este de părere Ionuţ Georgescu.
CSA Steaua Alexandrion a trecut prin schimbări majore în vară, transferând nu mai puţin de zece jucători noi. Practic, din formaţia de anul trecut au rămas doar Ionuţ Georgescu, Andrei Cian, Marius Szoke, Daniel Stanciu şi Valentin Petrilă, iar acest lucru a cântărit decisiv în rezultatele înregistrate până acum de gruparea roş-albastră. „Faţă de anul trecut suntem mai experimentaţi, asta şi datorită jucătorilor care au venit în vară şi care s-au integrat bine. În plus, a explodat şi Szoke, care a făcut un sezon foarte bun şi se vede că e într-un real progres.”, afirmă căpitanul echipei.
Cheia rezultatelor de până acum? „Străinii s-au integrat mai bine, s-au adaptat bine la viaţa din România şi formăm o mare familie. Suntem foarte uniţi şi cred că asta a contat în rezultatele de până acum. Ne dorim toţi să facem performanţă şi sper să şi reuşim. Am terminat sezonul regulat pe locul patru, suntem în Final Four-ul Cupei României şi orice se poate întâmpla. Important e să fim sănătoşi, să ne putem bate până la capăt cu orice echipă, pentru că eu zic că ne este la îndemână să ne batem cu toţi.”, continuă Ionuţ Georgescu, care spune ferm ce ar însemna revenirea în cupele europene pentru el şi colegii săi: „Ar fi rodul muncii noastre!”
În semifinalele Cupei României, CSA Steaua Alexandrion Bucureşti o va întâlni pe AHC Dunărea Călăraşi, într-o partidă programată vineri, iar pentru un loc în primele patru în campionat se va lupta cu Politehnica Timişoara.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite