Cosmin Moţi, despre Chipciu, Keşeru şi duelul cu „SuperMario“ Balotelli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La debutul în Liga Campionilor, Ludogoreţ, echipa lui Cosmin Moţi, cel care a blocat accesul Stelei în grupe, a pierdut dramatic la Liverpool, scor 1-2. Fundaşul român l-a avut în marcaj pe excentricul atacant italian, iar prestaţia sa a fost apreciată de presa engleză.

Mario Balotelli şi-a arătat clasa la faza primului gol, Ludogoreţ a egalat în minutul 90+1, dar a pierdut în minutul 90+3, la o eroare a goalkeeperului Milan Borjan, trecut pe la FC Vaslui. 

După cinci ani în care s-a hrănit cu resturi sau n-a mâncat chiar deloc, Liverpool a revenit la masa „bogaţilor“. Iar debutanta în grupele Ligii Campionilor, Ludogoreţ Razgrad, părea un aperitiv excelent pentru „cormorani“. Doar că eleviI lui Brendan Rodgers şi cei 43.000 de fani de pe „Anfield“ au avut parte de o masă care era să le cadă greu la stomac. Arţăgoasa Ludgoreţ a rezistat eroic, ba chiar era să dea lovitura. Balanţa a înclinat-o însă până la urmă diferenţa de valoare. 

Titular în centrul defensivei bulgare, Moţi l-a avut în marcaj chiar pe Mario Balotelli, pe care l-a anihilat până aproape de finalul partidei. În minutul 82 însă, viteza de reacţie superioară a vârfului transferat în această vară de la Milan, în schimbul a 20 de milioane de euro, şi-a spus cuvântul. „SuperMario“ a marcat din careu, de lângă Moţi, primul său gol pentru Liverpool. A fost a opta reuşită a lui Balotelli în Liga Campionilor, pentru a patra echipă diferită, după Inter Milano (2), Manchester City (3) şi AC Milan (2), atacantul fiind primul italian care reuşeşte această performanţă. 

La final, singurul jucător din lume despre care Jose Mourinho a declarat că „nu poate fi antrenat“ a primit laude şi din partea adversarului Moţi, nu doar a coechipierilor. De altfel, într-un interviu, fundaşul român a şi făcut o comparaţie între Chipciu şi Keşeru, atacanţii stelişti pe care i-a avut în marcaj în play-off-ul Ligii Campionilor, şi Balotelli, vârful lui Liverpool care i-a dat bătăi de cap la primul meci în grupe. 

„Cred că meritam un egal. E primul meci din Ligă, am realizat şi noi ce jucători avem în faţă. Balotelli e fotbalist extraordinar, vicecampion european, a jucat la echipe mari. Keşeru şi Chipciu sunt valoroşi, nu vreu să jignesc pe nimeni, dar nu se compară, nu sunt la nivelul lui“, a spus Moţi, la DolceSport. 

Pentru singurul jucător român din actuala ediţie a Ligii Campionilor urmează un duel şi mai dificil, pe 1 octombrie, la Sofia, cu Real Madrid. Şi o trecere de la Balotelli la un alt atacant de calibru, Benzema.

Balotelli i-a luat faţa excelentului Moţi, poate pentru prima dată în meci, şi l-a învins pe Borjan din şase metri

The Guardian

Am asistat la câteva performanţe de poveste, printre care şi cea a fundaşului Cosmin Moţi, cu câteva intervenţii vitale

The Independent

I-a „curăţat“ Borjan, ex-FC Vaslui

Înaintea partidei de pe „Anfield“, marea problemă a lui Ludogoreţ era la capitolul portari. Titularul Stoianov, cel care a fost eliminat în finalul returului cu Steaua, era suspendat, iar rezerva Ivan Čvorovići, nerefăcut după o accidentare la umăr. 

În disperare de cauză, bulgarii au semnat pe 12 septembrie cu Milan Borjan (26 de ani), din postura de jucător liber de contract, pe care l-au deturnat de la Sarajevo, cu care canadianul bătuse palma.  

Mirajul grupelor Ligii Campionilor a fost însă mai mare, iar prestaţia lui Borjan în primul meci a fost destul de bună. Până în minutul 90+3, când golakeeperul canadian a greşit o preluare şi l-a faultat aiurea, în careu, pe Borini, iar Gerrard a transformat impecabil penalty-ul. 

Între februarie şi mai 2012, Borjan a evoluat în tricoul Vasluiului, împrumutat de la gruparea turcă Sivasspor. A prins 16 meciuri, din care şapte în care n-a primit gol, dar la finalul sezonului s-a întors în Turcia. 

Vezi şi 

VIDEO Real Madrid reuşeşte scorul serii în meciul cu FC Basel. Rezultatele partidelor de marţi din Liga Campionilor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite