CM 2014. Olanda a câştigat finala mică în faţa Braziliei, scor 3-0

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa naţională a Olandei a învins, sâmbătă, cu scorul de 3-0, reprezentativa Braziliei, în cadrul finalei mici a Campionatului Mondial de Fotbal.

Prima partidă începe extrem de bine pentru naţionala Olandei, care primeşte chiar în minutul doi o lovitură de la 11 metri după o pătrundere dură a lui Thiago Silva la adresa lui Robben, chiar pe linia careului. Golul este marcat fără probleme de Robin Van Persie în poarta apărată de Julio Cesar.

Deşi finala mică i-ar fi putut ajuta să mai diminueze din ruşinea înregistrată în semifinale, acolo unde au pierdut cu scorul de 7-1 în faţa Germaniei, echipa Braziliei nu reuşeşte să creeze prea multe ocazii. Momentul este speculat de olandezi, iar în minutul 17 Blind schimbă din nou tabela în favoarea „portocalei mecanice”, scor 2-0.

O primă ocazie importantă pentru brazilieni apare în minutul 38, atunci când aceştia obţin o lovitură liberă. David Luiz, cel care scapă din marcaj, nu reuşeşte să marcheze în poarta apărată de Cillessen.

Cea de-a doua repriză debutează cu o serie de schimbări atât pentru Brazilia, cât şi pentru reprezentativa Olandei. În minutul 68, Oscar se prăbuşeşte în careu după o intrare dură a lui Blind. Cu toate acestea, arbitrul îl avertizează pe Oscar pentru simulare.

O nouă ocazie majoră pentru brazilieni apare în minutul 74, moment în care Hulk şutează puternic, însă pe lângă poarta apărată de Cillessen. „Portocala mecanică” revine spre finalul partidei, mai exact în minutul 90, atunci când Wijnaldum marchează la colţul scurt. Final de meci 3-0 pentru Olanda.

Reprezentativa Olandei încheie astfel pe locul trei Cupa Mondială, în finala turneului urmând să se întâlnească, duminica, Germania şi Argentina.


Echipele de start:

Brazilia: Julio Cesar - Maicon, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell - Luiz Gustavo, Paulinho - Ramires, Oscar, Willian - Jo

Olanda: Cillessen - Kuyt, De Vrij, Vlaar, Martins Indi, Blind - Clasie, Wijnaldum, De Guzman - Van Persie, Robben

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite