CFR Cluj - Malmo, azi, de la ora 19.00 / Duel în preliminariile Ligii Campionilor cu urmaşii lui Zlatan Ibrahimovici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR Cluj începe azi o nouă aventură europeană, a opta din istoria clubului, care a câştigat de patru ori Liga I şi a participat de trei ori în grupele Ligii Campionilor.

De data aceasta, CFR are parte de un traseu mult mai dificil, pornind din turul al II-lea preliminar al Ligii Campionilor, unde va evolua contra suedezilor de la Malmo. Prima manşă e azi, la Cluj, iar returul peste o săptămână în deplasare. Campioana Suediei a jucat deja un tur preliminar, eliminând formaţia Drita din Kosovo, după 3-0 în deplasare şi 2-0 acasă.

Malmo este în prezent pe locul 6 în Suedia, cu 22 puncte după 15 etape. Echipa este antrenată de neamţul Uwe Rösler, cel care a preluat-o în luna mai după demiterea lui Magnus Pehrsson, omul care o făcuse campioană. Şefii clubului au fost nemulţumiţi că Malmo ajunsese pe locul zece în campionat şi au decis să facă o schimbare, înlocuind antrenorul. Valoarea totală a lotului este de 13,8 milioane de euro, cu zece milioane mai puţin decât cea a CFR-ului.

Jucătorii cu cea mai bună cotă sunt fundaşul danez Lasse Nielsen, 30 de ani, şi mijlocaşul suedez Oscar Lewicki, 25 de ani. Ambii sunt cotaţi la 1,5 milioane de euro. Căpitanul echipei e Markus Rosenberg, un atacant de 35 de ani. Lotul s-a întărit puternic prin cele trei achiziţii, făcute în ultimele zile: Christiansen, Antonsson şi Romain Gall, toţi acestia fiind eligibili pentru duelul din Gruia.

În ultimul meci de campionat, Carlos Strandberg a fost autorul unei duble, în minutele 49 şi 73. De altfel, atacantul suedez are şapte goluri marcate în ultimele şase meciuri, dintre care două pentru naţionala U21.
Uwe Rossler a folosit următoarea formulă: Dahlin - Vindheim, Brorsson, Nielsen, Safari - Christiansen, Lewicki, Bachirou, Rieks - Traustason, Strandberg. Bachirou, Lewicki şi Nielsen au fost înlocuiţi în repriza secundă cu Samuel Adrian, Antonsson şi Bengtsson.

Malmo a câştigat de 20 de ori campionatul în Suedia, ultima dată în sezonul recent încheiat şi este singura echipă sudeză care a jucat o finală de Liga Campionilor. S-a întâmplat în sezonul 1978-1979, când Malmo a pierdut în faţa englezilor de la Nottingham Forrest, scor 0-1. Malmo este şi echipa de la care a plecat în fotbalul mare, Zlatan Ibrahimovici, starul lui LA Galaxy evoluând şase ani acolo, între 1995 şi 2001 (de la 14 la 20 de ani), plecând apoi la Ajax. Malmo nu a dat niciun jucător naţionalei Suediei, participantă la Cupa Mondială. Mijlocaşul Arnor Traustason a fost în Rusia, dar cu naţionala Islandei.

Edi Iordănescu a urmărit-o pe Malmo şi a făcut  o analiză a adversarei formaţiei sale: "O echipă valoroasă, în ciuda parcursului mai slăbuţ din campionat. E campioana ţării, o echipă cu mare tradiţie în cupele europene, care vine cu jucători valoroşi, experimentaţi. Am studiat-o şi ne concentrăm pe Malmo, dar mai avem, vom vedea. Faţă de noi, ei sunt în plin campionat, vor avea mai multe meciuri în picioare, dar asta nu prea contează. Important să ne urmărim obiectivul şi să-l şi atingem".

 

Body

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite