Cel mai aşteptat meci din lumea tenisului feminin: Venus şi Serena se întâlnesc pentru a 29-a oară! Cum arată bilanţul lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serena şi Venus au fost ironizate, cândva, de preşedintele Federaţiei de Tenis din Rusia, cel care s-a referit la ele, spunându-le „Fraţii Williams“. FOTO: EPA
Serena şi Venus au fost ironizate, cândva, de preşedintele Federaţiei de Tenis din Rusia, cel care s-a referit la ele, spunându-le „Fraţii Williams“. FOTO: EPA

Dacă există vreun „El Clasico“ în circuitul WTA, atunci el e duelul în care se înfruntă surorile Williams. Prima partidă s-a jucat în 1998.

Cel mai aşteptat meci din turul III de la Indian Wells e cel în care surorile Williams se vor înfrunta, în noaptea de luni spre marţi, pentru a 29-a oară în carieră!

Din 1998 până acum, când s-au întâlnit în turul II de la Australian Open, nu s-a mai întâmplat ca Venus şi Serena să aibă meciul direct atât de devreme în cadrul unei competiţii. Acum însă, cu Serena revenind pe teren după o absenţă de 14 luni, fără loc în clasamentul WTA şi statut de cap de serie la tragerea la sorţi, americancele se vor lupta pentru un loc în optimi. 

Dacă Venus (8 WTA), intrată direct în turul II, a trecut doar de Sorana Cârstea (35 WTA), scor 6-3, 6-4, pentru a ajunge în turul III, în schimb, Serena a jucat deja două partide. Mai întâi, a învins-o pe Diyas (53 WTA), iar apoi a câştigat duelul cu Bertens (29 WTA). Iar asta fără vreun set pierdut! Totuşi, Serena e încă departe de forma ei optimă, iar asta s-a văzut şi la Indian Wells, acolo unde serviciul ei n-a mers la fel ca înainte şi precizia loviturilor au cam lipsit. Americanca rămâne însă puternică fizic şi a impresionat cu jocul ei la fileu.

După victoria cu Bertens, Serena a comentat iminentul duel cu sora ei care se apropie de 38 de ani: „Ştiam că, nefiind cap de serie, va trebui să joc cu adversare de top, încă din primele tururi. Preferam însă să mă întâlnesc cu oricine altcineva, în afară de Venus. Acum însă, trebuie să ies pe teren şi să fac tot ce pot pentru a vedea cât de bine pregătită sunt“.

17 victorii şi 11 înfrângeri e bilanţul Serenei în meciurile cu Venus. Ultima întâlnire a fost finala de la Australian Open 2017, câştigată de Serena.   
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite