Becali, pus cu botul pe labe: Finanţatorul FCSB a pierdut un proces de calomnie şi va trebui să plătească daune uriaşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigi Becali s-a obişnuit să jignească şi să zică tot ce-i vine la gură. Din fericire, sunt şi oameni care nu sunt dispuşi să tolereze inepţiile latifundiarului din Pipera.

Un articol despre aberaţiile rostite, de-a lungul anilor, de Gigi Becali ar fi atât de mare, încât, probabil, n-ar avea loc nici măcar pe site, dărămite în paginile unui ziar.

De când a devenit o figură public[, finanţatorul roş-albaştrilor a jignit, în mod repetat, profitând şi de faptul că i s-a permis acest lucru. În plin război cu Clubul Sportiv al Armatei, CSA Steaua, Becali l-a atacat pe juristul Armatei, Florin Talpan. Episodul datează din 2015 şi din el au rezultat următoarele declaraţii date de Becali:

*Voi vorbiţi cu Talpan? Omul nu e în apele lui. Ministrul Duşa să vorbească cu mine, cum să vorbesc eu cu Talpan? Eu am cerut să vorbesc cu ministrul. Cu Talpan negociez eu? Pe Talpan îl iau şi îl duc la oi! 

*Habar n-are de nicio lege, nu ştie de capul lui nimic. Dacă vrea ministrul, mă aşez acum la masă, pe loc. Să vorbească Boroi dacă au vreo intenţie serioasă. 

*Ştii ce a spus Boroi despre acest jurist? A spus: «Ăsta e nebun, ne-a băgat într-o încurcătură, i-a spus lui Vali Argăseală. Eu nu zic că e nebun, vă zic ce i-a zis Boroi lui Argăseală.

Pentru aceste declaraţii, Talpan l-a dat în judecată pe Becali, acuzându-l de calomnie. Verdictul a venit acum din partea Curţii de Apel Bucureşti: Becali trebuie să-i plătească lui Talpan daune de 30.000 de euro!

Patronul FCSB poate ataca decizia în 30 de zile la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă e greu de crezut că va câştiga acolo. Pentru a întoarce decizia de la Apel, avocaţii lui Becali trebuie să dovedească faptul că ar fi existat vicii de procedură în judecarea cazului.

Ce a spus Talpan după victoria obţinută?

„Sunt un adept al justiţiei, conştient fiind că fără justiţie nu există libertate. Fără libertate nu există exprimare, iar fără dialog nu există conciliere. Dar de aici şi până la a-i distruge cariera unui ofiţer de justiţie al Armatei Române doar pentru că acesta şi-a făcut datoria până la capăt pentru statul român, pentru miile de suporteri stelişti şi chiar pentru istoria CSA Steaua este cale lungă. Sunt mulţumit că există justiţie în Romania, că există judecători care pot da sentinţe corecte. Mai mult nu vă pot spune, restul va fi scris în istorie“, a declarat Talpan pentru ziare.com.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite