BASCHET Rezultat uriaş pentru Asesoft! Cătălin Burlacu: „E cea mai bună performanţă din baschetul românesc din ultimii 20 de ani”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asesoft Ploieşti a produs surpriza primei etape din Euro Cup, câştigând pe terenul vicecampioanei Rusiei, Khimki, scor 97-89.

Asesoft Ploieşti a câştigat meciul din Rusia şi are acum şanse de a pătrunde în Top 32. Grupa însă e abia la început, iar Asesoft va juca în următorul meci pe teren propriu, acasă, contra turcilor de la Pinar Karsilyaka (23 octombrie). „Cred că e cel mai bun rezultat din baschetul românesc din ultimii 20 de ani. Nu se aştepta nimeni, e o victorie mare nu doar pentru Asesoft, ci pentru toată România”, a declarat Cătălin Burlacu.
Khimki era a treia favorită la câştigarea turneului, fiind o echipă cu un buget uriaş: 25 de milioane de euro. 

Alte reacţii (csuasesoft.ro):
Rimas Kurtinaitis, antrenor Khimki Moscova: "Am început foarte slab meciul, neavând energie în apărarare. Ne-am revenit după pauză, am preluat conducerea şi am pus sub presiune echipa oaspete. Din păcate, în ultimul sfert, unele greşeli ale noastre le-au dat jucătorilor de la CSU Asesoft posibilitatea să controleze jocul şi să menţină în permanenţă un avans de 3-4 puncte. Per ansamblu, jocul nostru ne-a trădat în această seară".
Egor Vyaltsev, extremă Khimki Moscova: "Nu ştiu ce aş putea spune după un asemenea meci. Aş vrea, în primul rând, să le cerem scuze fanilor care au venit să ne susţină. Vom urmări cu atenţie DVD-ul cu această partidă şi vom trage concluziile necesare."
Vladimir Arnautovic, antrenor CSU Asesoft: "Vreau să felicit echipa din Moscova pentru fair-play-ul desăvârşit demonstrat în acest meci. Am început foarte bine, am alergat în permanenţă pe toată durata primei reprize, după care am avut o cădere în sfertul 3. Ne-am revenit la timp, am început să ne apărăm în zonă şi, automat, atacul a funcţionat din plin. Pentru CSU Asesoft, aceasta este cea mai importantă victorie din istoria clubului, întrucât Khimki Moscova înseamnă Euroligă".
Ionuţ Georgescu, preşedinte executiv CSU Asesoft: "Nu reuşesc, sincer, să-mi găsesc cuvintele. Este o seară magică pentru noi, pentru întreaga familie CSU Asesoft şi pentru baschetul românesc. Dacă în urmă cu un an nici nu visam să jucăm în EuroCup, în compania unui asemenea adversar, pot spune, acum, cu mâna pe inimă, că ne merităm locul în această competiţie. Este un rezultat imens, care ne obligă şi la alte victorii în această grupă. Cu siguranţă nu ne vom opri aici".
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite