Barcelona – Bayern, finala din semifinalele: statisticile dovedesc, clar, că bavarezii sunt coşmarul catalanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda aparenţelor, duelul Barcelona – Bayern e unul total dezechilibrat, potrivit datelor UEFA.  „Adevărul“ vă oferă cele mai interesante statistici înaintea jocului de miercuri (21.45, Digi Sport, Dolce Sport).

*Bayern a câştigat trei din precedentele patru întâlniri cu Barcelona pe „Camp Nou“.

*Bayern şi Barcelona s-au întâlnit de două ori în semifinalele cupelor europene. De fiecare dată, nemţii au obţinut calificarea şi, ulterior, au câştigat şi trofeul. Prima dată a fost în sezonul 1995-1996, în Cupa UEFA, atunci când, după un 2-2 în Germania, Bayern a învins în Spania, scor 2-1. Apoi, în sezonul 2012-2013, în semifinalele Ligii Campionilor, Bayern a câştigat ambele manşe: 4-0 pe teren propriu şi 3-0 în deplasare.  

*Opt dintre jucătorii Barcelonei care au fost pe teren în acel 0-3 cu Bayern de pe „Camp Nou“, acum doi ani, vor fi în lotul catalanilor şi acum: Alves, Piqué, Iniesta; Montoya, Bartra, Adriano, Xavi, Pedro.

*Nemţii vor avea în lotul din această seară alţi opt „supravieţuitori“ din echipa care a învins cu 3-0 pe „Nou Camp“, în 2013: Neuer, Lahm, Rafinha, Boateng, Alaba, Martínez, Schweinsteiger, Müller.

*Singura calificare a catalanilor în faţa lui Bayern după o dublă manşă a fost în sezonul 2008-2009, în sferturile Ligii Campionilor. Atunci, Guardiola era antrenor la Barcelona, care a câştigat turul cu 4-0, acasă, remizând apoi, în retur, 1-1, la Munchen.

*Luis Enrqiue a fost şi el implicat o dată într-un duel Bayern – Barcelona. În faza grupelor, în sezonul 1998-1999, nemţii au câştigat, acasă, cu 2-1 în faţa unei echipe în care Luis Enrique a fost titular.  

Bayern, ultima învingătoare pe „Nou Camp“

*De patru ori câştigătoare a Ligii Campionilor, Barcelona ţinteşte a 8-a ei apariţie în finală.

*Barcelona se află pentru a 7-a oară în semifinlalele Ligii Campionilor în ultimele opt sezoane. Bilanţul „extratereştrilor“ în această fază a cupelor europene: şase calificări, opt eliminări.

*Barcelona n-a mai pierdut acasă în Liga Campionilor de la înfrângerea cu 0-3, suferită în faţa celor de la Bayern, în 2013, în semifinale. De fapt, catalanii au învins în 25 din ultimele 32 de partide de pe teren propriu în Ligă. În acest sezon al competiţiei, Messi şi compania au cinci victorii în cinci jocuri disputate pe „Camp Nou“.

Nemţii îi bat mai mereu pe spanioli

*De cinci ori câştigătoare a Ligii Campionilor, Bayern ţinteşte a 11-a ei apariţie în finală.

*În sezonul trecut, în semifinalele Ligii, Bayern a fost eliminată de Real cu 5-0 după o „dublă“ manşă. În rest, bavarezii au cinci calificări din şapte dueluri cu grupări spaniole în semifinalele cupelor europene.

*Bayern se află pentru a 4-a oară în semifinalele Ligii în ultimele cinci sezoane. Bilanţul all-time al bavarezilor în această fază a cupelor europene: zece calificări, şase eliminări.

Echipe probabile

Barcelona: Ter Stegen - Alves, Piqué, Mascherano, Alba - Busquets, Rakitić, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar

Absent: Mathieu (accidentat)

Bayern Munchen: Neuer - Rafinha, Boateng, Benatia, Bernat - Lahm, Alonso, Thiago Alcántara - Müller, Lewandowski, Götze

Absenţi: Badstuber, Alaba, Robben, Ribéry, Rode (accidentaţi), Lewandowski (incert)

14 trofee a câştigat Guardiola cu Barcelona, între 2008 şi 2012, printre care două Ligi ale Campionilor (2009 şi 2011).   103 meciuri oficiale a adunat Guardiola pe banca celor de la Bayern, având 80 de victorii.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite