Balint explică conflictul dintre FRF şi foştii colegi: "Merităm un singur lucru!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabi Balint
Gabi Balint

Pentru a explica mai bine situaţia conflictului dintre conducerea FRF şi Generaţia de Aur, „Adevărul” l-a intervievat pe Gabi Balint, analist sportiv, care e cel mai bun prieten şi al lui Hagi şi al lui Belodedici, doi oameni aflaţi acum în tabere, teoretic, diferite.

Gabi, există un conflict între voi şi FRF?
Eu nu simt niciun conflict, ba din contră sunt ok. Chiar zilele trecute m-am întîlnit cu Burleanu, am dat noroc cu el şi am schimbat câteva cuvinte. Şi nu m-am sfiit niciodată să critic, din postura în care mă aflu problemele de la FRF.
Foşti tăi colegi se simt daţi la o parte?
Eu nu ştiu ce simte fiecare dintre ei, dar cine e deranjat să spună ce are de spus. Nu neg însă că e posibil ca unii de la FRF să fie invidioşi pe ce a realizat „Generaţia de Aur”, iar unii din „Generaţia de Aur” să fi aşteptat mai mult de la Federaţie.
Statutul de membru al „Generaţiei de Aur” trebuie să-şi ofere nişte avantaje?
Trebuie să-şi ofere doar respect. Atât. Nu cred că cineva poate aştepta avantaje toată viaţa doar pentru că a fost la un moment dat între cei mai buni.
Tu eşti mulţumit de ce a realizat actuala conducere a FRF?
Ştii ce spunem, noi antrenorii, când luăm o echipă? Că avem nevoie de timp. Să nu ni se ceară rezultate fabuloase după două luni.  Şi ei au nevoie de timp. A trecut un an doar. Fotbalul nu poate fi schimbat peste noapte, cu atât mai puţin cel românesc, care e la sapă de lemn.
Dar tu ce aştepţi mai mult de la ei?
Să se dea peste cap şi să influenţeze politicul să ia nişte măsuri urgente pentru că altfel fotbalul moare. Să se dea drumul la sponsorizări, să fie facilităţi fiscale, să se facă legi. Altfel, vă spun sincer, vom trece la amatorism.
Ce nu ţi-a plăcut până acum la FRF?
Nu înţeleg de ce am apelat la străni, în două capitole importante. Nu mi s e pare normal ca arbitrajul să fie condus de grecul Vassaras, care stă mai mult pe acasă, decât în România. Şi nu pricep nici ce caută Kovacs la juniori, în condiţiile în care nici măcar nu ştim exact cine e şi ce a făcut acest Kovacs pe unde a fost.
Eşti influenţat aici de prietenia cu Gică Hagi?
N-are nicio legătură, dar trebuie să fim realişti şi să recunoaştem că naţionala Under 17 a înregistrat un mare eşec. Nu ştiu de ce n-a fost păstrat Răducioiu, pentru o diferenţă de 200 de euro la salariu, nu înţeleg de ce jucătorii care au adus calificarea dintr-o dată n-au mai fost buni şi s-a mers pe mâna altora. Mie mi s-au părut nişte răutăţi la mijloc, dar poate mă înşel.
Crezi că au fost aruncaţi degeaba 150.000 de euro pe pregătirea acestui lot?
Nu. Asta trebuie să fie normalitatea. Juniorii să aibă condiţii de pregătire la cel mai bun nivel. Rezultatele se pot vedea şi mai târziu.
Tu eşti prieten şi cu Hagi şi cu Belodedici, care acum au poziţii diferite vizavi de FRF.
Pot să te asigur că Hagi şi Belodedici sunt prieteni la fel ca înainte. Nu mai avem timp să ne întâlnim des, dar când o facem nu mediez vreun conflict între ei. Fiecare are părerea şi poziţia lui. Dintre cei care au fost în „Generaţia de Aur” se pot simţi supăraţi doar cei care au avut un proiect bun s-au dus cu el la FRF şi au fost refuzaţi sau  ignoraţi. Atunci, da, e lipsă de respect, altfel fiecare are drumul lui în viaţă. Eu am fost aproape să preiau o echipă a Federaţiei, nu ne-am înţeles şi aia e, nu înseamnă că ne duşmănim.     
    

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite