Astra - FC Vaslui 1-0: Steaua „sângerează“, giurgiuvenii defilează. Echipa lui Isăilă s-a distanţat în frunte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Budescu (centru)
Budescu (centru)

Într-un moment în care formaţia din Ghencea a ajuns la patru partide la rând fără victorie în campionat, Astra a bifat, luni seară, al cincilea succes consecutiv în Liga I.

Steaua se târâşte în acest final de an în care a fost deja eliminată din Liga Campionilor şi mai e ţinută în luptă pentru titlu datorită greşelilor de arbitraj. O analiză „Adevărul“ a arătat că, fără erorile de care a beneficiat, campioana ar fi fost acum mai aproape de retrogradare decât de locul 1!

Totuşi, la cum merge Astra, principala contracandidată la titlu în acest moment, e posibil ca nici susţinerea arbitrilor să nu mai salveze Steaua. După 3-1cu Gaz Metan, 4-3 cu Săgeata Năvodari, 5-0 cu FC Botoşani şi 2-1 cu ACS Poli Timişoara, luni seară, giurgiuvenii au ajuns la al cincilea succes consecutiv în Liga I. În derby-ul etapei cu numărul 17, trupa pregătită de Daniel Isăilă a trecut, la limită, scor 1-0, de FC Vaslui. 

Portughezul Yazalde a înscris singurul gol al meciului, în minutul 30, cu o execuţie superbă. După pauză, Astra a făcut pasul înapoi şi a jucat pe contraatac, la trecerea timpului. N-a convins, însă a fost norocoasă, fiindcă, în minutul 63, Sânmărtean a lovit bara după o lovitură liberă de la marginea careului. 

Laban a respins de pe linia porţii

Această ocazie a mai trezit Astra la viaţă, iar Budescu (69) şi De Amorim (74) ar fi putut să facă 2-0. Finalul le-a aparţinut însă vasluienilor: Sânmărtean, în două rânduri, a trecut pe lângă egalare, la a doua fază Laban respingând cu capul de pe linia porţii.

S-a terminat 1-0, însă, la cum a jucat, Astra n-a lăsat senzaţia că poate câştiga campionatul. Chiar şi aşa, giurgiuvenii sunt pe locul 1 cu 38 de puncte după 16 meciuri. Petrolul are 34 de puncte după 17 jocuri, iar Steaua e pe trei cu 32 de puncte după 14 meciuri bifate. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite