Arabii pe post de Moş Crăciun pentru fanii naţionalei: de ce s-au întors la Piţurcă şi ce şanse sunt să-l ia la Jeddah

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă
Victor Piţurcă

Jocul tricolorilor din partida cu Ungaria, retragerea echipei în repriza a doua şi rezultatul final, 1-1, toate au readus o întrebare pe buzele suporterilor: „Când o să scăpăm de Piţurcă?“. Răspunsul: foarte probabil, după Finlanda – România (marţi, ora 21.45, TVR1).

Ziarul „Al-Eqtesadiya“ din Arabia Saudită a scris, luni, că Piţi s-ar fi înţeles cu şefii de la Al-Ittihad, club care îl curtează pe tehnicianul de 58 de ani de mai bine de o lună. 

O altă publicaţie, „Al-Bilad“, a şi explicat cum de arabii s-au întors tot la Piţurcă, în condiţiile în care negocierile au eşuat, în luna septembrie. „Nord-irlandezul Neil Lennon, cel cu care s-a vorbit după ce tratativele cu Piţurcă n-au ajuns la niciun rezultat, s-a sucit pe ultima sută de metri. A refuzat să semneze cu Al-Ittihad, invocând motive familiale. Între timp, a şi ajuns la Bolton“, au scris jurnaliştii saudiţi.

De ce s-au întors la Piţurcă?

„Al-Bilad“ a continuat, spunând că refuzul lui Lennon, dar şi furia suporterilor, în condiţiile în care Al-Ittihad e pregătită de un interimar de două luni, i-au forţat pe conducătorii clubului din Jeddah să reia negocierile cu Piţurcă. Potrivit sursei citate, la a doua încercare, saudiţii ar fi bătut palma cu selecţionerul României. Acesta ar urma să ajungă pe banca arabilor cu un staff format din Eugen Neagoe, Valeriu Răchită, Gabriel Boldici, Martin Tudor, Ovidiu Costeşin, plus fiul său, Alex Piţurcă.

„Reghe“: „Mă bucur dacă ar veni“

Dacă va prelua Al-Ittihad, Piţurcă va lucra la o grupare care până acum a mers perfect în campionat: are şase victorii în şase etape şi e la egalitate de puncte cu liderul Al-Nassr şi cu două puncte peste Al-Hilal, acolo unde se află Laurenţiu Reghecampf. 

„M-aş bucura dacă va veni Piţurcă aici. Avem două meciuri în acest an cu Al-Ittihad. La 1 decembrie în campionat şi va mai fi un joc în Cupa Regelui, la o dată nestabilită încă“, a afirmat „Reghe“. 

Ar face cinci schimbări

Revenind la partida cu Finlanda, Piţurcă pregăteşte cinci schimbări în primul „11“ faţă de jocul cu Ungaria. Va fi obligat să renunţe la Goian, accidentat, motiv pentru care Chiricheş va juca stoper, lângă Grigore. Astfel, fundaş dreapta va fi Luchin. Dintre „închizători“, Hoban va sări din schemă, urmând a fi înlocuit cu Prepeliţă. Tot la mijloc, Chipciu şi Maxim, amândoi sub aşteptări în partida cu ungurii, vor lua loc pe banca de rezerve, Torje şi Tănase urmând a fi titulari. În fine, în atac, Piţi îl va scoate pe Rusescu, deşi acesta a înscris sâmbătă, mizând pe prospeţimea lui Stancu.

Echipa probabilă cu Finlanda: Tătăruşanu – Luchin, Chiricheş, Grigore, Raţ – Prepeliţă, Pintilii – Torje, Sânmărtean, Tănase – Stancu.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite