Anaconda versus Cobrea: Steaua a sugrumat Chiajna cu ajutorul unui portar comic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusescu a ajuns la 17 goluri în 18 etape
Rusescu a ajuns la 17 goluri în 18 etape

După 1-5 cu Stuttgart şi 1-3 la Braşov, roş-albaştrii s-au răzbunat pentru toate nereuşitele din ultima perioadă pe echipa care i-a scos din Cupa României. Bucureştenii au fost ajutaţi şi de goalkeeper-ul gazdelor, care a avut o prestaţie ridicolă. Cu un Rusescu într-o formă fantastică, formaţia din Ghencea şi-a pulverizat adversarul cu un scor incredibil.

Chiajna părea a fi cea mai nepotrivită destinaţie pentru Steaua, după două eşecuri consecutive în Europa şi în Liga I. 

Cu moraluil zdruncinat, Rusescu şi compania au revenit, vineri, în oraşul unde s-a ratat primul obiectiv din acest sezon: Cupa României. De această dată însă, elevii lui Reghecampf au avut parte de o victorie memorabilă, la un scor de tenis. 

Cobrea, ridicol, Rusescu, gol fantastic

Misiunea bucureştenilor a fost uşurată, atunci când un şut puternic, dar nicidecum imparabil al lui Chiricheş, i-a trecut pe sub mâna portarului Alberto Cobrea, iar tabela s-a modificat pentru prima dată (15). 

Meciul a fost rezolvat până la pauză de Raul Rusescu, atacantul care îşi îngropase echipa la Braşov, ratând un penalty decisiv. Golgheterul turului a ajuns la 17 reuşite în 18 etape, marcând în minutele 32 şi 42. 

Dacă primul gol a venit cu o lovitură de cap din centrarea excelentă a lui Latovlevici, în schimb, golul de 3-0 a fost o adevărată operă de artă. 

Rusescu i-a „hipnotizat“ pe trei fundaşi ai Concordiei, care au privit uimiţi cum vârful a săltat balonul de trei ori, a intrat în careu fără ca mingea să atingă gazonul, după care l-a executat pe Cobrea cu o „torpilă“ imparabilă!

Au marcat toţi „impotenţii“

După pauză, Concordia a continuat să fie „energizantul“ perfect pentru jucătorii ieşiţi din formă ai Stelei. Mai întăi, Nikolici - fără gol marcat din 30 septembrie - a ridicat scorul la 4-0 (50), pentru ca apoi un şut deviat al lui Tănase să-l învingă pe un Cobrea, penibil (56). 

Reghecampf a sesizat că partida de la Chiajna e un moment numai bun pentru a reface moralul unor fotbalişti cu probleme şi l-a introdus pe brazilianul Adi Rocha, care nu mai punctase de la 16 septembrie. 

La 11 minute după intrarea sa pe teren, fostul jucător al Concordiei şi-a trecut numele pe lista marcatorilor, stabilind scorul final: 6-0!

Pentru fostul tehnician al Stelei, Ilie Stan, o seară de coşmar a fost completată după eliminarea lui Purece (82), care a avut o intrare dură la Adi Popa.

Urmează Copenhaga

Steaua început returul cum nu se putea mai bine şi s-a distanţat la zece puncte de locul doi, ocupat de Astra, echipă care va întâlni, luni, Bistriţa pe teren propriu. 

Formaţia din Ghencea a adunat 44 de puncte din 18 meciuri, fiind la o distanţă uriaşă de Vaslui (31p), CFR (28p), Dinamo (26p) şi Rapid (26p), formaţii cu care, teoretic, ar fi trebuit să se bată la titlu.

Echipa lui Reghecampf a jucat cu Chiajna vineri din dorinţa de a pregăti mai bine cea mai importantă partidă din acest final de an. 

Joi, roş-albaştrii vor evolua la Copenhaga (ora 20.00, Digi Sport 1, Pro TV, Dolce Sport 1)), într-o partidă decisivă pentru viitorul Stelei în acest sezon de Liga Europa. 

O victorie, o remiză sau o înfrângere la un gol diferenţă, însă cu gol marcat pentru Steaua, ar duce formaţia din Ghencea în următoarea fază a competiţiei. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite