Adevărul Live: Care va fi cheia partidei care o poate instala pe Simona Halep în fruntea ierarhiei tenisului feminin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep, locul 2 WTA, va evolua, astăzi, în sferturile de finală de la Wimbledon, cu Johanna Konta (7 WTA). Meciul o poate propulsa pe româncă pe locul 1 WTA.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

Halep spune că nu se gândeşte la locul 1 mondial, pe care l-ar putea obţine dacă accede în semifinalele celui de-al treilea Grand Slam al anului. "Nu va fi uşor cu Konta, are publicul alături de ea, mă aştept la o mare luptă, fiecare va lupta pentru şansa de a ajunge în semifinale. Îmi doresc să joc bine. Nu contează că sunt aproape de locul 1", a declarat Halep.

Ca şi rezultate, Simona este net superioară. A câştigat 15 turnee WTA, în vreme ce Konta abia a luat trei. Două dintre ele, anul acesta (Miami şi Sydney). La Grand Slamuri, cea mai bun performanţă a ei este accesul în semifinale, la Australian Open, anul trecut. Deşi este mai mare cu câteva luni decât Simona, Johanna Konta are o experienţă inferioară. Joacă în circuit din 2008, a câştigat 307 partide şi a pierdut 180. Halep e în WTA din 2006, are 878 de victorii şi 175 de înfrângeri.

Din punct de vedere tehnic, lucrurile stau în felul următor. Konta este o jucătoare mai înaltă, are 1,80 metri, şi serveşte foarte puternic. Este pe locul 4 în ierarhia aşilor din serviciu şi are un procentaj foarte ridicat pe primul serviciu, un fabulos 78,5 la sută. Nu e nimic nou însă pentru Simona, care se confruntă cu această problemă extrem de des, deoarece la 1,68 metri este una dintre cele mai mici jucătoare din WTA.

Konta loveşte şi foarte puternic, preferă loviturile din spatele terenului şi e destul de rapidă. Trebuie să ne aşteptăm la un meci în care Johanna să încerce să lovească din toate poziţiile, mai ales că ea ştie că Simona Halep are probleme cu astfel de jucătoare, genul de plesnitoare, care bubuie mingea de oriunde. Un lucru de care trebuie ţinut cont este şi faptul că Johanna Konta este antrenată de Wim Fissette, fost antrenor al Simonei, care o cunoaşte foarte bine pe româncă. Nu e un atu existenţial pentru Konta, deoarece Halep a lucrat cu Fisette în 2014, la începutul ascensiunii ei, iar între timp lucrurile s-au schimbat semnificativ, mai ales în ultimii doi ani, când Darren Cahill i-a imprimat un stil mai echilibrat şi a fortificat-o mintal, chiar dacă Simona a mai avut câteva derapaje.

Despre evoluţia fabuloasă a Simonei Halep în acest an vor vorbi reporterii "Adevărul", Iulian Anghel, Amir Kiarash şi Adrian Epure, cu începere de la ora 13.00. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite