Ţiriac, dezlănţuit: „Năstase e o personalitate enormă!“. Atac devastator asupra contestatarilor lui „Nasty“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deţinătorul turneului de la Madrid a devenit avocatul numărul 1 al fostului lider mondial care riscă suspendarea pe viaţă de la tenis, după ce le-a înjurat pe britanice la Fed Cup.

Ion Ţiriac s-a transformat într-un „scut“ vocal pentru Ilie Năstase. Omul de afaceri nu şi-a lăsat la greu fostul partener de dublu din echipa de Cupa Davis a României şi, în ultimele zile, l-a sprijinit şi l-a promovat cu toată puterea sa.

Mai întâi, a cerut, în mod expres, ca „Nasty“ să fie împlicat în ceremonia de premiere a turneului de la Madrid. Iar asta într-un moment în care organizatorii de la Roland Garros şi Wimbledon l-au trecut pe Năstase pe „lista neagră“. Prezenţa fostului lider ATP alături de finalistele de la Madrid l-a indignat pe şeful circuitului feminin, acesta criticând cele întâmplate duminică.

Ţiriac n-a dezarmat însă şi a contraatacat printr-o scrisoare deschisă şi acidă în care şi-a apărat decizia de a-l invita pe Năstase la finala de la Madrid. Omul de afaceri nu s-a oprit însă aici şi a vorbit la fel de vehement la Digi 24 pe marginea acestui subiect.

Ce a spus?

„Dar cine ar trebui să dea, începând de mâine dimineaţă, trofeul meu? Babalugu? Sau cine? Nu, domnul Năstase a fost un om cu care mi-am împărtăşit 50 de ani din viaţă! Aşa va rămâne. Ilie Năstase rămâne Ilie Năstase. O personalitate enormă despre care se vorbeşte şi azi. Şi nu pentru ce a spus despre Serena, ci pentru că e Ilie Năstase. Îl ştim toţi, din când în când o mai ia pe arătură. Surorile Williams au fost mereu cele mai cuminţi, cele mai sensibile. Venus a fost singura care mi-a scris o scrisoare de mulţumire. Pe Serena cine a incitat-o la treaba asta trebuia să-i spună că n-a fost nicio frază cu tentă rasistă.

Referitor la Fed Cup ce să spun? Şi-a apărat echipa (n.r. - Năstase le-a înjurat pe britanice). Vă daţi seama că a fost delegat un supervizor englez la un meci România - Anglia! Dar unde suntem, în Congo? Cine sunt aceşti domni care au puterea de decizie de l-au suspendat imediat? Cum să suspenzi pe cineva fără să asculţi. Adică el n-are voie să se apere?

A doua zi a fost acuzat de doamna căpitan din Anglia (n.r. - Anne Keothavong), asta după ce în prima zi au râs împreună la dineu. Mă mir că nu s-au pupat şi s-au luat la alte treburi. Şi a doua zi, vai ce insultate au fost. Chiar suntem tâmpiţii satului?“, a tunat Ion Ţiriac.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite