VIDEO Wendy Fitzwilliam, a treia „regină“ de culoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Wendy, între concurentele care au completat top 3, Veruska Ramirez şi Joyce Giraud
Wendy, între concurentele care au completat top 3, Veruska Ramirez şi Joyce Giraud

În  1998, cu două luni înainte de a-şi da ultimele examene la facultatea de drept, Wendy a devenit a doua concurentă din Trinidad-Tobago care a câştigat titlul de Miss Universe.

Wendy Marcelle Fitzwilliam s-a născut la 4 octombrie 1972 în Diego Martin, din Trinidad-Tobago. Părinţii ei, Juditha (profesoară ) şi Noel Fitzwilliam (pompier), le-au educat pe cele două fete ale lor - Wendy, cea mare, şi Dionyse, în spirit creştin. Învăţate de mici să respecte reguli, cele două surori şi-au dorit să urmeze studii de drept.

La 12 mai 1998, cu două luni înainte de a-şi da ultimele examene la facultatea pe care şi-a dorit să o urmeze, Wendy (25 de ani) a câştigat competiţia supremă a frumuseţii şi a devenit a treia concurentă de culoare care a obţinut titlul de Miss Universe. În urma ei s-au clasat concurentele din Venezuela, Puerto Rico, SUA, Columbia, Brazilia, India, Africa de Sud, Irlanda şi Rusia. Anul 1998 a fost unul al schimbărilor în cadrul concursului.

Donald Trump a schimbat denumirea din Miss Universe Inc. în Miss Universe Organization şi a adus o nouă echipă de profesionişti care să se ocupe de organizarea şi promovarea competiţiei. În acel an a luat naştere şi noul logo al concursului, care a fost păstrat până astăzi: „Femeia care ajunge la stele". Tot atunci, birourile organizaţiei au fost mutate din Los Angeles la New York. Noua echipă de producţie a reorganizat concursul - a fost scoasă proba costumelor naţionale, precizarea punctajului din preliminarii şi introducerile.

Punctajul din semifinale a decis câştigătoarea

În cadrul finalei, aerul ei regal şi prezentările ei perfecte au propulsat-o pe Wendy în fruntea clasamentului, la egalitate însă cu concurenta din Venezuela, Veruska Ramirez. Cum cei opt membri ai juriului nu se puteau decide care dintre ele să devină Regina frumuseţii, punctajul din semifinale a fost cel care le-a diferenţiat. Astfel, Wendy a devenit câştigătoarea coroanei de Miss Universe.

În timpul în care a fost deţinătoarea titlului, Wendy a fost onorată de Organizaţia Naţiunilor Unite şi a primit titlul de Ambasadoare a Bunăvoinţei pentru munca pe care a făcut-o pentru a creşte educaţia şi cunoştinţele despre HIV/SIDA. După ce s-a dedicat pentru o perioadă lungă acestei activităţi, ea a pus bazele unei fundaţii, The Hibiscus Foundation (THF), la 6 septembrie 1998. Aceasta avea ca scop creşterea cunoştinţelor despre HIV/SIDA în Trinidad-Tobago şi să acorde asistenţă financiară şi nu numai copiilor din această ţară.

Wendy poartă coroana Miss Universe, cel mai râvnit trofeu al  frumuseţii

Wendy poartă coroana Miss Universe, cel mai râvnit trofeu al  frumuseţii

Protector al educaţiei

A continuat să studieze, iar în 2000 a fost acceptată în barou. A fost numită, de asemenea, Ambasadoare a Crucii Roşii pentru tineret în zona Caraibelor. Aceasta a fost prima dată când Crucea Roşie a acordat acest titlu. Pe plan personal, Wendy a înregistrat un demo cu muzică jazz şi a continuat să se implice în organizarea concursurilor de frumuseţe. A fost gazdă, dar şi jurată în mai multe concursuri naţionale şi internaţionale, printre care Miss Guyana, Miss Trinidad-Tobago şi Miss Universe. Wendy a devenit apoi vicepreşedinte pe partea de dezvoltare a unei companii deţinute de statul Trinidad şi Tobago.

A mai participat şi la un proiect intitulat „Guardian in Education: Making a Difference" (Protector al educaţiei: Să facem diferenţa - n.r.), o serie de turnee motivaţionale prin şcoli, la care au participat şi fostul campion mondial de sprint Ato Boldon şi ciclistul Michael Phillips.Wendy este şi imaginea Clear Essence Skin Care.

De asemenea, ea a apărut în mai multe emisiuni de televiziune, printre care „The Magic Hour", „Politically Incorrect", „The O'Rielly Factor" şi „Talk Back Live", de la CNN.În iunie 2006, Wendy a născut un băieţel, Ailan Panton, cu care locuieşte în prezent în ţara ei natală. Ailan a inspirat-o pentru prima ei carte, intitulată „Letters for Ailan", în care povesteşte despre expeprienţa ei ca mamă. Cartea a fost lansată în octombrie 2009.

Pentru prima dată în Hawaii

Cea de-a 47-a ediţie a concursului Miss Universe a avut loc la Stan Sheriff Arena, Honolulu, Hawaii, SUA. Prezentatori au fost cântăreţul şi actorul american Jack Wagner, prezentatoarea de televiziune Julie Moran şi modelul Ali Landry. 81 de concurente au luptat atunci pentru faimosul titlu.

Pe primul loc s-a clasat concurenta din Venezuela, Veruska Ramirez, iar pe locul doi, concurenta din Puerto Rico, Joyce Giraud. Miss Popularitate a fost Asuman Krause, din Turcia. Din România a participat Juliana Elena Verdeş.

Palmares
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite