VIDEO Traian Băsescu către liderii PDL: va trebui discret să continuăm eforturile şi în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Băsescu a comparat reforma, la ultima întâlnire pe care a avut-o cu PDL, cu o Golgotă pe care 20 de milioane de români trebuie să o urce. Şeful statului a mai susţinut că reformele trebuie să continue, însă cu discreţie.

"Este aşa, o Golgotă care s-a urcat şi domnul deputat spunea mai înainte ' Bine, dar acum când s-a ajuns la vârf, o luăm în jos din punctul de vedere al greutăţii. Nu mai cărăm în spate sacul cu pietre. De ce trebuie să dăm succesul altuia?' Deci nu cred că asta e abordarea logică pentru că şi dacă eu merg mai uşor, cei pe care i-am tras după mine... Am tras 20 de milioane în Golgota asta, da? Le-am băgat impozite pe pensii, le-am tăiat sporurile, oamenii nu înţeleg exact şi spun: de ce nu îmi dă Guvernul? Ei nu înţeleg că nu puteam să împrumut mai mult decât am împrumutat ca să le dau bani. Şi atunci s-a creat o imagine de Guvern care: Mi-a făcut asta! Mi-a făcut asta! Mi-a făcut asta! Problema este: avem timp ca, rămânând în status quo-ul actual, să recuperăm şi să spună: Da, frate, a făcut că a trebuit! Sau vom rămâne orice am face şi adevărul este că nu mai sunt măsurile de aceeaşi duritate, dar tot va mai trebui să luăm măsuri", s-a adresat Traian Băsescu liderilor PDL prezenţi la întrunire.

"Avem regii cu arierate care trag în jos evoluţia economică. S-a rezolvat la nivelul Guvernului cu aerieratele în linii mari. Mai sunt doar 250 de milioane de RON, datorii către firme. Dar la nivelul regiilor sunt 5 miliarde care, de asemenea, frânează economia. Sunt atâtea firme mici sau mijlocii care nu-şi primesc banii. De la regiile de cale ferată, de la Regia Unirii, de la Regia de îmbunătăţiri funciare", a exemplificat Traian Băsescu, potrivit Realitatea.

Mai mult, preşedintele ţării a spus că reformele trebuie să continue, dar cu discreţie: "Deci nimeni să nu creadă că această Golotă pe care am urcat-o are numai drum lin şi o coborâre în pantă, deci fără efort. Încă va trebui discret să continuăm eforturile şi în 2011."

VIDEO

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite