Un centru logistic european pentru ajutor umanitar va fi amenajat la Suceava. Iohannis: Va funcţiona sub umbrela protecţiei civile europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO Captură Video
Klaus Iohannis FOTO Captură Video

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, într-o vizită la tabăra de refugiaţi organizată în Vama de la Siret, că va fi pregătit un centru logistic european pentru ajutor umanitar la Suceava.

„Credem că această catastrofă umanitară se va extinde, va fi neoie de foarte multe ajutoare şi aici, dar şi în Ucraina. Pentru a veni în sprijinul celor care rămân în Ucraina, am decis să amenajăm aici, în Suceava, lângă aeroport un centru logistic european pentru ajutor umanitar”, a declarat Klaus Iohannis, precizând că centrul „va funcţiona sub umbrela protecţiei civile europene Resc-EU”. 

Potrivit şefului de stat, centrul „va colecta ajutoare umanitare din toată Europa, de la toate organizaţiile umanitare interesate şi va duce asceste ajutoare în Ucraina şi dacă este nevoie le va duce şi în R. Moldova”. 

„Vom porni prima etapă în foarte scurt timp şi pe parcurs se va extinde atât cât va fi nevoie. Împreună cu Guvernul, lucrăm pentru a rezolva absolut toate situaţiile care apar şi atât cât va fi nevoie, atât vom face pentru a ameliora din suferinţa refugiaţilor şi a celor care rămân în Ucraina, în situaţii complicate”, a mai precizat şeful statului în cadrul vizitei sale la Vama de la Siret. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite